Aktualno Sport

Dvoransko prvenstvo Hrvatske do 14 godina

32 najbolja 14-godišnjaka Hrvatske.

U nedjelju je u teniskoj dvorani Ogulin održano dvoransko prvenstvo Hrvatske za dječake do 14 godina. Prvenstvo je otvorio gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović, a pored 32 najbolja 14-godišnjaka Hrvatske otvorenju su bili nazočni saborski zastupnik Tomislav Lipošćak, predjsednik športske zajednice Grada Ogulina Željko Tonković i vodstvo TK Ogulin.

U finalu su se, lako svladavši sve protivnike, našli prva dva nositelja, Dorian Salopek (TK Ogulin) i Fran Rakonić (Nova Gradiška). Iako je Dorian odlično počeo i poveo u 1.setu sa 4:1, Rakonić je uspio preokrenuti rezultat i dobiti prvi set sa 7:6. I u 2.setu Rakonić je odlično započeo i poveo sa 2:0, no onda je Salopek zaigrao fantastično i dobio čak 12 od posljednjih 13 gemova, te na kraju slavio naslov dvoranskog prvaka Hrvatske sa 6:7, 6:2, 6:1. U polufinalu su igrali još Duje Markovina (Vulpes), koji je izgubio od Salopeka sa 7:6, 6:2, i Antonio Voljevac (Ponikve), koji je poražen od Rakonića sa 7:6, 6:3.

U finalu parova, Fran Rakonić i Antonio Voljevac pobijedili su Doriana Salopeka i Kristijana Kolića (TK Ogulin) sa 6:1, 7:6, a treće mjesto podijelili su Luka Neralić i Anton Stipetić (TK Ogulin) i Emanuel Ivkić (Opatija) i Duje Markovina (Vulpes).

Darko Pribanić

Na slici: finalisti sa izbornikom repr.Hrvatske do 14 godina, Igorom Blaževićem, i novi prvak, Dorian Salopek (TK Ogulin)