Aktualno Sport

Nakon šoka na poluvremenu izborena velika pobjeda

VIDEO – Igrač utakmice Luka Cindrić!

TO MOŽE SAMO HRVATSKA! NOVA ČERVAROVA REPREZENTACIJA ODMAH NAJAVILA KAKO ĆE IGRATI NA EP-U

Hrvatska rukometna reprezentacija na otvaranju Europskog prvenstva u Grazu je pred gotovo 5.000 naših navijača svladala Crnu Goru s 27:21. Hrvatska se predvođena Linom Červarom nalazi u skupini A s Crnom Gorom, Bjelorusijom i Srbijom, a sljedeći su protivnici Bjelorusi za dva dana u subotu u 16:00.

HRVATSKA – CRNA GORA 27:21 (12:13)
GRAZ Stadthalle. Gledatelja 5.000. Suci: Brunner i Salah (Švicarska)

HRVATSKA: Šego (5), Ašanin; Marić 4, Duvnjak 1, Hrstić, Stepančić 2, Horvat 4, Šarac 1, Karačić, Musa 1, Mamić, Cindrić 7 (2), Matanović 1, Mandić 2, Ravnić 1, Šipić 3.

CRNA GORA: Simić (8), Mijušković; F. Vujović, Glendža, Bakić 2, Čavor 2, Lazović, B. Vujović, Radović, Kankaraš, S. Vujović 2, Ševaljević 1 (1), Lasica 2, Anđelić 2, Grbović 6, Lipovina 4.

SEDMERCI: Hrvatska, Crna Gora

ISKLJUČENJA: Hrvatska 4 minute (Mandić 9, 12), Crna Gora 14 minuta (Čavor 5, 17, klupa 19, Radović 34, 44, Lazović 39, 47)

IGRAČ UTAKMICE: Luka Cindrić

 

Hrvatska je pobjedom otvorila Euro u Austriji. Dojam je da su odigrali onoliko koliko je trebalo da se pobijedi dobra, ali ipak ne i odlična Crna Gora. Pokazali smo dobre, ali i loše strane, reklo bi se da smo utvrdili gradivo, sve ono što smo znali i prije.

Vrlo loše prvo poluvrijeme odigrali su naši igrači. Obrana slaba, napad još i gori. Sve što smo znali o Crnoj Gori nije se isplatilo, ništa nismo iskoristili.

Obrana – spora, daleko od sjajnih crnogorskih šutera koje je predvodio Lipovina koji je pokazao zašto ga toliko cijene u Bundesligi. Grbović je sam držao naš linijski dio obrane, a kada mu se priključio Stevan Vujović, za sjajne crnogorske šutere to je bio čisti trening. Šego se u prvom dijelu nije uspio nametnuti, realno uz takve šuteve to je bilo teško, kada nemaš obrane ispred sebe. Da stvar bude gora, počeli smo s Mandićem na prednjem, a on je već nakon 11 minuta imao duplo isključenje, što nas je dovelo u dosta nezgodnu situaciju. Srećom Ravnić je dobro reagirao, ali na šuteve Crnogoraca bili smo i dalje jako daleko.

Napadu je trebalo pet minuta za prvi gol. Jako loše su osim Cindrića naši igrači probijali prvu obrambenu liniju Crnogoraca, a Cindrić koji je to uspio je dosta promašivao. Znali smo da Crna Gora igra agresivno, ali opet su nas iznenadili, jer smo djelovali sporo i bezidejno. Dok Simić nije obranio ništa držali smo u egalu, no kada je Simić zaredao s obranama, kada je u kontri skinuo Karačića, pa nakon njega s krila i Ravnića, Crna Gora je to u stilu vrhunske momčadi naplatila dvaput se vrativši iz minusa od dva gola i na kraju okrenuvši na +2 utakmicu, što je bio mali šok nakon kojeg je Lino Červar u 27. minuti zvao prvi time out.

U nekoliko navrata u prvom dijelu činilo se da bismo mogli krenuti naprijed, ali nismo uspjeli, jer su i pod rukom Crnogorci zabijali golove. Treba priznati da je momčad Zorana Roganovića igrala vrhunski disciplinirano, da su Bakić, Radović, Stevan Vujović i Lazović obranu odigrali skoro pa savršeno. Takva Crna Gora je bila jako opasna. Sami su rekli, ako izdržimo do poluvremena može biti svašta.

Morala se Hrvatska probuditi, postati agresivnija, jer sve viđeno u prvom dijelu vodilo je prema porazu. Srećom nije nam Crna Gora daleko odmakla.

Nakon pet minuta nastvaka golom Mandića smo poveli 15:14. S Duvnjakom na prednjem i s Mandićem na dvojci to je izgledalo puno čvršće u obrani, jer Lipovina je teško disao. Treba reći i da je na sredinu iste stao Mamić koji je sakrio Grbovića, a sa svim tim i Šego se probudio na golu. I samo za nekoliko trenutaka smo bili na +3, imali smo i kontru i laku realizaciju, pa je Zoran Roganović morao zvati time out da ne bi doživio klasični nokaut. Bila je to samo u pet minuta nastavka bolja Hrvatska nego u cijelom prvom poluvremenu.
Željeli smo mirnu završnicu, bez mogućih iznenađenja, pa je nastavljeno u dobrom stilu i prednost se držala. Crnogorcima je ipak malo pao optimizam što je bilo jako važno, nesigurnost im se pretvorila u grubost pa su radili isključenja nakon kojih je trebalo samo dobro brojati, a naši srednjaci su jako dobri matematičari koji takvu priliku nisu smjeli propustiti. Lijepo je bilo vidjeti da im se napadački priključio i Mamić.

Prednost je rasla, nakon +6 kontrom Mandića Roganović je tražio još jedan time out, no njegova je momčad bila nokautirana i Hrvatska je mirno privela utakmicu kraju. Odmorio je Červar nakon toga Stepančića i Horvata. Malo nas je iznerviralo prvo poluvrijeme, ali dobro je, treba i to razumjeti kao i oni u Poreču. Ali i zapamtiti ovih posljednjih 30 minuta, da ne bude zabune. (jutarnji.hr)