Aktualno OG sada Ogulin

Pripreme za Noć muzeja i novi način prezentacije

 

Zavičajni muzej Ogulin pridružuje se 15. izdanju manifestacije „Noć muzeja“ koja je u 2020. godini obilježena temom „Velike obljetnice hrvatskih muzeja“.

Održat će se u petak 31. siječnja u vremenu od 18.00 do 00.00 sati.

Kako tematske smjernice manifestacije omogućuju širi programski opseg, ogulinski Muzej će se orijentirati na prezentiranje muzejskih ustanova kao mjesta susreta, mjesta stjecanja novih znanja i nove publike, te usmjerenja ka novim tehnologijama.

Stoga pripremaju novi način prezentacije stalnog muzejskog postava i to putem muzejske aplikacije s audio vodičem, koja će web linkom biti dostupna svim posjetiteljima na njihovim mobilnim uređajima, kao i na muzejskim tablet uređajima za one koji ne posjeduju mobilni uređaj.

U programu Noći muzeja glavni će naglasak biti na otvorenju izložbe o građanskom društvenom životu u prvim desetljećima 20. stoljeća koja nosi naziv „Pristup samo pozvani“ a koja će biti prva izložba postavljena u našim novouređenim muzejskim prostorima.

U planiranju našeg manifestacijskog programa i ove smo godine uspostavili suradnju s Društvom pedagoga tehničke kulture Ogulin koji će nam pomoći obogatiti večer brojnim zanimljivim tematskim sadržajima za naše najmlađe posjetitelje.

U cilju privlačenja mlađe publike pripremamo nagradni kviz znanja naziva „Muz-kviz“ o muzejskim i nemuzejskim temama, ali s naglaskom na teme koje se prezentiraju u našem muzeju, kao i drugim hrvatskim i svjetskim muzejima te o prirodnim i kulturnim znamenitostima ogulinskog kraja, značajnim povijesnim osobama i sl.

Uz sve to pripremamo i tople napitke za ugodno druženje na Noći muzeja u Zavičajnom muzeju Ogulin.

PROGRAM:
18:00 – 00:00 sati – Premijerna prezentacija stalnog muzejskog postava korištenjem mobilne aplikacije s audio vodičem

18.00 – 00.00 sati – „Pristup samo pozvani“ – otvorenje izložbe o građanskom društvenom životu u prvim desetljećima 20. stoljeća

18.00 – 20.00 sati – Kreativne radionice za djecu s Društvom pedagoga tehničke kulture Ogulin

20.30 – 21.30 sati – „Muz-kviz“ – nagradni kviz znanja o muzejskim i nemuzejskim temama

18:00 – 00:00 sati – Druženje uz tople napitke

Ulaz je besplatan za sve posjetitelje.