Toplanine tužbe protiv “otpojenih” korisnika bit će tema gradskog Vijeća za zaštitu potrošača

Prvi korak napravljen.

S prvim korakom sam zadovoljna, drago mi je što su sazvali sjednicu, ali nadam se da ću biti još zadovoljnija kad izađemo sa sjednice i da će Gradska toplana ići u smjeru da odustane od sporova koji vodi protiv naših sugrađana, kazala nam je Marina Novaković Matanić, predsjednica karlovačke Udruge za zaštitu potrošača i članica Vijeća za zaštitu potrošača javnih usluga, komentirajući sazivanje sjednice Vijeća idućeg četvrtka.

Ona je sazivanje sjednice i zatražila od gradonačelnika i predsjednice Vijeća za zaštitu potrošača, dogradonačelnice Andreje Navijalić kako bi se na njoj raspravljalo o sudskim sporovima koje Toplana pokreće protiv svojih (bivših) korisnika, onih koji su se odvojilii iz njenog sustava. Povod tom traženju bila je presuda Županijskog suda u Splitu kojom je odbijena Toplanina tužba protiv Karlovčanina koji se otpojio iz njenog toplinskog sustava.

– Na sjednici ćemo tražiti, ako u Toplani i dalje budu inzistirali na sporovima, da nađu za to druge izvore plaćanja, a ne da ih plaćaju građani jer isključivi prihodi tvrtke su od računa koje im plaćaju građani Karlovca, najavila je Novaković Matanić.

Sudski sporovi Gradske toplane bit će glavna tema o kojoj će članovi Vijeća za zaštitu potrošača javnih usluga raspravljati jer preostale dvije su – usvajanje zapisnika i razno. (kaportal.hr)

Facebook Comments