Aktualno OG sada Ogulin

Projekt RokOtok

Projekt “RokOtok” Domagoj Jakopović Ribafish predstavit će u četvrtak, 23. siječnja 2020. godine s početkom u u 18 sati u konferencijskoj dvorani #POUOgulin.

Domagoj Jakopović Ribafish profesor je geografije i zaljubljenik u putovanja, hranu i plivanje. Rođen je u Zagrebu, gdje živi i radi, a u slobodno vrijeme putuje gdje god stigne. 2018. godine ostao je bez sina, Roka, a godinu dana kasnije pokrenuo je projekt #RokOtok, o putovanjima i razgovorima sa svojim sinom. Ova knjižica jedan je od rezultata toga projekta.

U knjizi “RokOtok” Ribafish govori o ocu (Ernestu) i sinu, koji zajedno putuju i otkrivaju nove svjetove. Kada sin premine, otac putuje po obalama koje su zajedno posjećivali i u šumu morskih školjki pokušava komunicirati sa svojim sinom. Sljedeći tragove koje mu sin ostavlja na morskim obalama, Ernest će putovati diljem svijeta, od Niagare i Zanzibara do Japana, ali i vratiti se do Proizda, na kojem će odlučiti krenuti u plivački pothvat u spomen na svoga sina.

Ribafish je u ovu kratku knjižicu, ispisanu kao niz dijaloga oca na „ovoj strani“ i sina „na onoj“, unio svu širinu i jasnoću očinske ljubavi prema jedinom djetetu, pritom izbjegavši patetiku i klišeje. Razumijevanje između oca i sina potiče čitatelja da se osvrne i zamisli kakav kontakt ima sa svojim najbližima i koliko na tom kontaktu i komunikaciji treba konstantno raditi.

Predstavljanje projekta RokOtok je u sklopu provedbe projekta OG glas MUK – Glas mladih Ogulina u umjetnosti i kulturi a kojeg provodi Pučko otvoreno učilište Ogulin. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Ulaz je slobodan.