Gradska toplana se očitovala o sporovima protiv korisnika koji su “pilili radijatore”: Pokrenuli smo 29 postupaka, 26 je riješeno

Čuli smo jedni druge, prenijeli informacije. Gradska toplana broji oko 8.000 korisnika, od kojih je 29 u nekom od sudskih postupaka, od kojih je 26 već riješeno, znači radi se o vrlo malom broju korisnika. Ono što je bitno naglasiti da novac koji se troši na sudske postupke namiruje se iz tržišne djelatnosti kupca, koju Gradska toplana obavlja i upravo je definirano da se namjenski troši za naplatu potraživanja. Naglašavam da je bitan zaključak da se razmijene informacije, da imamo točne, pravodobne informacije o svemu što se dešava kako bismo zaštitili naše krajnje korisnike, kupce naših javnih usluga, ali isto tako je jasno zaključeno da Gradska toplana mora postupati u skladu sa svim zakonskim propisima koji su u njenoj nadležnosti.

Izjavila je to dogradonačelnica Andreja Navijalić, predsjednica Vijeća za zaštitu potrošača javnih usluga, nakon današnje sjednice na kojoj je raspravljalo o sudskim sporovima Toplane protiv njenih bivših korisnika. Nekako u isto vrijem stiglo je i priopćenje Gradske toplane, u nekim dijelovima gotovo identično izjavi A. Navijalić, no ipak nešto opširnije.

– Protiv bivših korisnika se aktivno ne vodi niti jedan proces jer se odlukom o brisanju iz evidencije krajnjih kupaca zaustavljaju svi daljnji pravni procesi po nalogu Gradske toplane, osim onih koji su trenutno na odlučivanju drugostupanjskog suda i koji se donošenjem presude i provođenjem interne procedure također zaustavljaju. Kada govorimo o isključenju stana iz energetske cjeline zgrade, valja napomenuti kako je zgrada propisima definirana kao jedna jedinstvena energetska cjelina, a pojedini stan sastavni dio te zgrade i ne može biti izuzet iz potrošnje toplinske energije, što je i definirano Zakonom o tržištu toplinske energije i pratećim propisima. Usprkos tumačenjima relevantnih tijela (regulatorna agencija HERA, zatim Središnji portal za potrošače Ministarstva gospodarstva) pojedini sudovi u svojim odlukama to ne uvažavaju, no bez obzira na to Gradska toplana uvijek poštuje sudske odluke i postupa po njima, poručili su, između ostalog, iz Gradske toplane.

Da ujednačena sudska praksa ne postoji i da je zakonska regulativa nejasna, zbog čega će Udruga za zaštitu potrošača tražiti njene izmjene, rekla nam je članica Vijeća i predsjednica Udruge Marina Novaković Matanić, koja je raspravu o sudskim sporovima Toplane na Vijeću i zatražila. Očekivala je da Toplana neće definitivno odustati od sporova, ali je nekim izrečenim informacijama ostala poprilično iznenađena.

– Nevjerojatno je da Toplana nema zaposlenog pravnika i u tvrtki nema osobe kojoj se za pravne savjete mogu obratiti i zaposlenici i korisnici njenih usluga pa ispada da se zbog toga stopiraju procesi! Krajnji korisnici koji su dobili presude, mogli bi biti izbrisani s popisa korisnika, ali nema pravnika koji će to učiniti pa tvrtka automatizmom ljudima i dalje dostavlja račune, pokreće ovrhe i sudske procese, sve zbog jednog, vrlo jednostavnog postupka, rekla je Novaković Matanić.
Napomenula je i da je u radio emisiji Udruge potrošača direktor Toplane iznio drugačiji broj korisnika: 7.200, te da je, budući da nije dobila usmeni odgovor na sjednici Vijeća, od direktora zatražila pisani odgovor o broju sudskih postupaka i iznosu sudskih troškova koje je tvrtka platila.

– Nismo riješili problem danas pa vjerujem da ćemo o toj temi na Vijeću raspravljati dok se pronađe prihvatljivo rješenje. Udruga potrošača je ustrajati na zakonskim izmjenama jer zakon, primjerice, nije predvidio raskidanje ugovora?! Problem je i puno dublji jer nema ujednačene sudske prakse; da postoji, bilo bi puno lakše i potrošačima i isporučiteljima toplinske energije, ovako se u gotovo identičnim slučajevima jednom presudi u korist potrošača, drugi put isporučitelja. Također ćemo od pučke pravobraniteljice zatražiti da se zaštite ljudi jer ovo je maltretiranje građana protiv kojih se godinama pokreću novi postupci, najavila je Novaković Matanić. (KAportal.hr)

Facebook Comments