Aktualno Županija

MIOŠ i njegovih 360 učenika od jeseni u vlastitoj zgradi na Gazi

Više neće biti podstanari na dvije adrese.

Mješovita industrijsko-obrtnička škola Karlovac od jeseni neće biti podstanar u OŠ Braća Seljan i Prirodoslovnoj školi: uselit će u svoju zgradu na Strugi.

Karlovačka županija je, podsjetimo, u ljeto 2018. MIOŠ-u kupila dio zgrade na Gazi, više od tisuću kvadrata, a nakon što na proljeće završi njena energetska obnova, uslijedit će unutarnje uređenje i opremanje kako bi novu školsku godinu dočekala spremna za nove stanare.

– Nakon što smo kupili prostor na Strugi i dobivanjem sredstava za energetsku obnovu i izdvajanjem sredstava Karlovačke županije za uređenje novog prostora na Strugi, a za potrebe MIOŠ-a, može se vidjeti da su radovi na energetskoj obnovi pri kraju, u proljeće slijedi samo završni sloj fasade. Projekt je vrijedan 7 milijuna kuna i od jeseni 360 đaka MIOŠ-a preselit će na novu lokaciju, najavila je dožupanica Vesna Hajsan Dolinar.
Podsjetila je da su u Prirodoslovnoj školi uređeni kabineti i za Prirodoslovnu i MIOŠ, za što je izdvojen 1,5 milijun kuna, te da će do travnja završiti energetske obnove zgrada Prirodoslovne škole i osnovnih škola Rakovica i Plaški, vrijedne 25 milijuna kuna. Sredstva su dobivena od Ministarstva graditeljstva i Ministarstva regionalnog razvoja pa i većinu Županijinog udjela od 25 posto financira Ministarstvo regionalnog razvoja. (kaportal.hr)