Aktualno OG sada Ogulin

Za vikend kraći frontalni poremećaj

Stabilnom, sunčanom i sušnom vremenu uz ugodne temperature zraka polako dolazi kraj.
Danas će zbog prolaska slabijeg frontalnog poremećaja već od prijepodnevnih sati biti snijega koji će padati do nedjelje ujutro, a još nešto malo snijega može pasti i u ponedjeljak. Očekivana ukupna visina snijega je oko 12 cm. Puhat će većinom slab vjetar sjevernih smjerova, dok će temperatura zraka biti stalna te će se kretati oko 0°C.
Od utorka je izgledno sunčanije vrijeme i zadržat će se hladno, dok trenutnu vremensku situaciju možete pratiti na: https://www.neverin.hr/postaja/ogulin-zegar/ 

SUBOTA

Prevladavat će pretežno, a prema istoku Hrvatske i potpuno oblačno vrijeme uz mjestimičnu maglu. Od jutarnjih se sati na sjevernom Jadranu očekuje povremena kiša koje će do navečer biti i na južnom dijelu, a moguća je i grmljavina. U Gorskom kotaru, a zatim i u Lici od ranog poslijepodneva padat će snijeg uz stvaranje tanjeg snježnog pokrivača. Malo susnježice i slabog snijega prema večeri može biti i u središnjim predjelima unutrašnjosti. Umjereno i jako jugo puhat će od jutra na Jadranu. Poslijepodne će na sjevernom dijelu zapuhati jaka bura koja će se postupno širiti prema jugu, prema otvorenom moru bit će sjeverozapadnjaka, a jedino će na dubrovačkom području još puhati jugo. Najniža temperatura zraka na kopnu od -5 do 0°C, a na moru između 4 i 10°C. Dnevna u unutrašnjosti između 0 i 5°C te od 8 do 14°C na Jadranu.

 

 

NEDJELJA

Oblačno uz slab snijeg u gorju i kišu u Dalmaciji. Slabih oborina može biti i u ostatku unutrašnjosti. Na moru će puhati jaka bura, a na kopnu prolazno umjeren sjeverac. Temperature zraka oko 0°C na kopnu te između 3 i 10°C na Jadranu. (neverin.hr)