Do lipnja kreće gradnja obilaznice Turnja i spajanje “Vukelićevog mosta”?

Idući mjesec znat će se tko će biti izvođač.

Hoće li doista biti ispunjeno obećanje Turanjčanima da će radovi na “obilaznici koja život znači” početi u prvoj polovici ove godine, vidjet će se kroz par mjeseci, no najave iz Hrvatskih cesta daju razloga za optimizam: izvođač početkom idućeg mjeseca, početak radova do lipnja.

KAportalu su iz HC-a potvrdili da postupak nabave za radove na izgradnji brze ceste kroz Karlovac, Mostanje-Vukmanički Cerovac, traje, odnosno, da je u tijeku je evaluacija otvorenih ponuda za radove i usluge stručnog nadzora.

– Donošenje odluke o odabiru izvođača očekuje se početkom veljače 2020. godine, kazali su u Hrvatskim cestama.
Vrijednost radova je 168,5 milijuna kuna, a obuhvatit će izgradnju kolnika brze ceste i kompletnog prometnog opremanja prometnice.

– Trenutno je u tijeku rješavanje preostalih imovinsko-pravnih poslova i ishođenje svih potrebnih dozvola i suglasnosti nužnih za početka radova. Početak radova očekuje se po okončanju navedenih postupaka, a što bi trebalo biti u prvoj polovici 2020. godine, naveli su u HC-u.
Precizirali su da je glavna trasa ukupne duljine 6,2 kilometra.

– Od početka u km 1+700.00, uključivo križanje Mostanje do križanja Cerovac koje završava u km 7+876.50 gdje se trasa spaja na postojeće stanje – državnu cestu DC1. Dionica ceste započinje s dva kolnika do km 3+160.00, odnosno odmah nakon mosta Korana prelazi s dva na jedan kolnik, te dalje nastavlja s jednim kolnikom do kraja dionice, opisali su buduću obilaznicu.

Naveli su i da su objekti na trasi: “izgrađeni most Korana od km 2+564.50 do km 2+862.50, lijevi i desni kolnik, L = 298.00 m i vijadukt Sajevac od km 3+341.65 do km 3+491.25, gradi se samo desni kolnik, L = 149.60 m, te nadvožnjaci Jelaši, L = 105.00 m i Slunjska brda, L = 76.00 m”.

Rok dovršetka radova je 24 mjeseca od uvođenja izvođača u posao pa, bude li sve išlo po planu, nastavak brze ceste kroz Karlovac, odnosno, obilaznica koju su Turanjčani mjesecima uporno tražili prosvjednim šetnjama, bit će završeni u prvoj polovici 2022. (kaportal.hr)

Facebook Comments