Aktualno Sport

U polufinalu protiv Norveške ili Slovenije!

KAKVA DRAMA U ZADNJOJ UTAKMICI, HRVATSKA SE VRATILA IZ MRTVIH I ONDA ISPUSTILA POBJEDU PROTIV ŠPANJOLSKE!

Hrvatski rukometaši remizirali su sa Španjolskom, završilo je 22:22 u posljednjoj utakmici naše reprezentacije uoči puta u Stockholm na polufinale. Drugi smo u našoj skupini zbog lošije gol-razlike od Španjolske, među četiri ćemo igrati protiv pobjednika druge skupine.

Majstori preokreta, to smo… Opet je na kraju bio gas do daske i skinuli smo španjolskih +6, te iz Beča odlazimo nepobjeđeni, kao broj 2 iz skupine jer Španjolska ima bolju gol razliku. pobjednički. Kapa dolje Karačiću za briljantnu predstavu. Nije se štedio, makar je to bila utakmica da bismo se ipak malo pričuvali. Na kraju smo dobili i obranu i sve. Svaka čast dečki!

Da će utakmica biti lagana, lijepa za oko, dalo se pretpostaviti. Naravno da dvije selekcije koje su osigurale polufinale neće ginuti, naravno da će se probati i pričuvati, ali tu kvaliteta igre nije upitna jer se radi redom o vrhunskim majstorima.
Mi smo počeli u svojih 5-1, Mamić umjesto Muse, Karačić umjesto Cindrića koji je bio pred kraj klupe, što je bio znak da forsiranja nema, makar se normalno zagrijao. Čuvamo ga za polufinale. Ta obrana nije bila dobra, pa smo se nakon četiri napada Španjolaca spustili u 6-0 što je već dalo posla Marinu Šegi koji nas je lijepo vodio do prednosti 8:6 u 20. minuti.

Španjolci su krenuli u svojih 6-0, novi lik u tome bio je Goni, jer odmarao je Morros. No, ne zadugo, jer je i njima ta obrana bila propusna, pa su Ribera i stožer brzo s klupe digli Dušebajeva i krenuli u 5+1 u kojoj je Dušebajev bio vrlo agresivan na Karačiću koji je prvo poluvrijeme odigrao skoro pa sam, zabio 6 golova i vodio nas do mirne utakmice.

No, pali smo pred kraj poluvremena, zbog serije isključenja i Španjolska je to dobro naplatila i okrenula do poluvremena prednost u svoju korist. To je samo dokaz koliko i male grešek u utakmicama protiv tako dobrih i iskusnih momčadi mogu biti opasne. Španjolska je vodila, a nije izgledala bolje.

Odmah an startu drugog dijela sa tri gola Dušebajeva Španjolci su se odmaknuli na ozbiljnih plus 4. Tu više nije moglo biti sporog nadigravanja, jer je u obrani Alex Dušebajev nametnuo vrlo agresivnu igru Španjolaca, istu onu s kojom su pomeli Njemačku. Trebalo nam je pet minuta da se uključimo u utakmicu. Ponovo je napadao samo Karačić.

Španjolci definitivno znatno lakše igraju rutinske utakmice. Uspostavili su kontrolu, a iz toga ih je bez pojačane agresivnosti jako teško izbaciti. Da stvar bude gora Perez de Vargas je sa 7 metara zaustavio Horvata, Brozović je isključen, a Španjolska je dizala plus. Dušebajev je postao nezadrživ.
Publika je nakon -6 tražila promjenu našeg ritma, ali mi to jednostavno nismo mogli. Stepančiću nije išlo, Hrstić na toj desnoj strani nije mogao, pa smo da bismo se barem malo ubrzali tražili rješenje s Horvatom, pa onda malo s dva pivota, ali se obraniti nismo mogli. Igrali su nam protivnici dupli cepelin čak. A onda kaos.

Ipak, dočekali smo neke njihove greške, složili s Brozovićem i Hrstićem 6-0 i na -3 uz odluku sudaca da dosude probijanje Karačiću koje nije bilo postalo je uzbudljivo. Karačić briljantan, deset je dosegnuo za -2 (19:21) osam minuta prije kraja i Ribera je zvao tome-out. U 56. minuti Mamić 21:21 – nevjerojatan preokret. Duvnjak 22:21 minuti i pol do kraja, Abello 22:22 iz penala, minuta do kraja, time out Červar. Duvnjak greda, 20 skundi zadnji napad Španjolske. Arino skače, ali kasni – kraj 22:22. (jutarnji.hr)

HRVATSKA – ŠPANJOLSKA 22:22
HRVATSKA: Šego, Mandić, Horvat, Musa, Duvnjak, Cindrić, Stepančić

Klupa: Ašanin, Matanović, Marić, Šipić, Brozović, Hrstić, Šarac, Mamić, Karačić

ŠPANJOLSKA: Vargas, Arino, Sole, Aguinagalde, Canellas, Entrerrios, Dušebajev

Klupa: Corrales, Fernandez, Gomez Abello, Figueras, Goni, Sarmiento, Maqueda, Guardiola, Morros