Aktualno Županija

Treći uhićeni u slučaju iznude zaprešićkog poduzetnika je Karlovčanin, bivši Tuđmanov specijalac?!

Pokušaj iznude zaprešićkog poduzetnika zbio se 10. siječnja.

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina potvrdio je u srijedu da je uhićena i treća osoba koju se dovodi u vezu s pokušajem iznude nad zaprešićkim poduzetnikom Marijom D. (48) nakon što su za to djelo već kazneno prijavljena dvojica iznuđivača – bivši policajac Leon Lučić i specijalni policajac Andrija Vrhovac. Navodno je riječ o bivšem Tuđmanovom specijalcu iz Karlovca.

– Došlo je do uhićenja još jedne osobe. Sada se rade dokazne radnje i to će na kraju rezultirati novim izvješćem i kaznenom prijavom prema DORH-u, izjavio je Milina.

Treća uhićena osoba, po pisanju Indexa, je bivši vojni specijalac Darko Purgar, koji je navodno uhićen jučer navečer, a danas će se izvršiti pretres kuće u kojoj stanuje, te prepoznavanje.
Portal piše da je Purgar bivši vojni specijalac. U vojsci je bio do kraja kolovoza 2005. godine kada je imao 35 godina. Bio je pripadnik 1. hrvatskog gardijskog zdruga, elitne vojne postrojbe podčinjene izravno predsjedniku Franji Tuđmanu.

– Zbog posebnog statusa 1. gardijski zdrug su često nazivali Tuđmanovim pretorijancima. Purgar je kao vojni specijalac prošao obuku za komandose u obučnom središtu gardijskog desantnog pješaštva Gavran, a kasnije je prešao u 352. diverzantsko ronilačku bojnu koja je bila smještena u splitskoj ratnoj luci Lora. Iz vojske je izašao u činu desetnika, a u civilstvu je po zanimanju bio mesar, donosi Index.
Pokušaj iznude zaprešićkog poduzetnika zbio se 10. siječnja na nadvožnjaku autoceste A1 kod Draganića, a u tučnjavi su teško ozlijeđena dvojica muškaraca, odnosno 48-godišnji bivši policajac Leon Lučić, osumnjičen za iznudu zaprešićkog poduzetnika, i s druge strane 38-godišnji MMA borac Mirko Šintić, kojega je doveo iznuđivani poduzetnik Mario D. (48). Do sada je za nanošenje teške tjelesne ozljede prijavljen bivši policajac Leon Lučić, koji je s pripadnikom ATJ Lučko Andrijom Vrhovcem osumnjičen i za pokušaj iznude. (kaportal.hr)