Aktualno OG sada Ogulin

Večeras pogledajte film “Odmetnici” koji je sniman i u Ogulinu

Film “Odmetnici” koji je sniman i na području Ogulina možete gledati večeras od 20:05 na prvom programu Hrvatske televizije.

Scenarij za ovaj visokobudžetni akcijski triler koji se promjenio naslov iz početnog “Jezero” (The Lake) u “Odmetnici” (Renegades), potpisuje slavni Luc Besson, a film je sniman u Karlovcu, Humu, Zagrebu i Ogulinu, te na jezerima Lokve i Čiče tijekom lipnja i srpnja 2015. godine. “Odmetnici” (“Renegades”) priča je o američkim marincima koji pokušavaju riješiti davno zaboravljenu tajnu pri čemu na dnu jezera otkrivaju sanduke u kojima su skrivene zlatne poluge.
Film govori o mornaričkim komandosima koji pokušavaju riješiti davno zaboravljenu tajnu i pritom na dnu jezera otkrivaju sanduke u kojima su skrivene zlatne poluge.
Glumačku ekipu predvodi Oscarom nagrađeni J.K. Simmons, uz Sullivana Stapletona i Charliea Bewleya. Redatelj je Steven Quale, koji je bio suradnik Jamesa Camerona na hitovima “Avatar”, “Titanik” i “Bezdan”. Film je nastao u produkciji Bessonove francuske tvrtke EuropaCorp, a servisni producent u Hrvatskoj bila je produkcijska kuća PAKT Media d.o.o.

Za vrijeme snimanja “Odmetnika” na teritoriju Republike Hrvatske bilo je angažirano 190 filmskih djelatnika, te više od 1100 statista. Film je u Hrvatskoj sniman od 17. lipnja do 24. srpnja 2015., s ukupno 44 dana snimanja (18 dana snimanja u 1. ekipi, te 26 dana snimanja u 2. ekipi), i to u Humu, Karlovcu, Zagrebu i Ogulinu, te na jezerima Lokve i Čiče. Osim holivudskih zvijezda, u Odmetnicima su nastupili i domaći glumci: Denis Brižić, Marko Cindrić, Igor Hamer, Petra Vukelić, Matija Ferlin, Slavko Sobin, Andrej Dojkić te dječak Leon Hasančević Matijašić. Film je također sniman i u Njemačkoj, i na Malti, a hrvatske lokacije u Odmetnicima su glumile, između ostaloga, i malo bosanskohercegovačko selo u kojem se nalazi skriveno blago (Hum), te Sarajevo 1995. (Zagrebački Velesajam, Karlovac). Snimanje u Hrvatskoj realizirano je kroz mjere poticaja Hrvatskog audiovizualnog centra. Donosimo vam nešto fotografija kako bi se prisjetili kako su nam tada izgledali pojedini dijelovi grada gdje su scene snimane (Foto:Facebook – M.G.) te trailer filma.