Aktualno Sport

Hrvatska ispisuje povijest, a čovjek koji je vodi ulazi u društvo besmrtnih

UŽIVO OD 16.30 SVE JE SPREMNO ZA OKRŠAJ GENERACIJE, IDEMO PO TO ZLATO!

Hrvatski rukometaši danas imaju priliku osvojiti ono što nije uspjelo nijednoj generaciji prije njih – naslov europskog prvaka. U Stockholmu će se Kaubojima suprotstaviti moćna Španjolska, posljednja prepreka koja dijeli naše sportaše od zvjezdanog uspjeha. Finale možete pratiti UŽIVO na portalu SN-a od 16.30 h.

HRVATSKA – ŠPANJOLSKA (UŽIVO od 16.30)
HRVATSKA: Šego – Musa – Horvat, Mandić – Stepančić, Duvnjak – Karačić

Klupa: Ašanin, Matanović, Šipić, Brozović, Marić, Mamić, Šarac, Hrstić, Cindrić

ŠPANJOLSKA: Vargas – Aguinagalde – Arino, Sole – Canellas, Dušebajev – Entrerrios

Klupa: Maqueda, Fernandez, Sarmiento, Coralles, Goni, Figueras, Morros, Gomez, Guardiola

Lino Červar vodio je Hrvatsku od 2003. do 2010., počeo je sa zlatom na SP-u u Portugalu 2003. kad je reprezentaciju dignuo s dna koje je dosegla zadnjim mjestom na EP-u 2002. baš u Švedskoj, s porazima od Njemačke, Francuske i Srbije.

Prvi nastup donio je svjetsko zlato, zatim i onaj u Ateni na olimpijskom turniru. Poslije toga su uslijedila četiri poraza u finalima i neka posrtanja, no Lino nikad nije spustio letvicu ispod šestog mjesta. Nitko od najtrofejnijih svjetskih trenera nije tako nešto ostvario. Kad se 2018. vratio na klupu poslije sedam godina “egzila” u Makedoniji, nisu najsretnije prošli turniri u Hrvatskoj 2018. i onaj zadnji u Njemačkoj na SP-u. Sve u svemu, Lino je čudotvorac koji se ponovno kao Feniks izdignuo iz pepela.

“Bio sam se uplašio da ću ostati bez medalje u svom novom mandatu, no dečki mi nisu dali da se tako oprostim”, ponovio je Lino i dan uoči finala izrečeno nakon pobjede nad Norveškom. (Cijeli članak na jutarnji.hr)