Aktualno Županija

IZ ŽARIŠTA EPIDEMIJE KORONAVIRUSA Autobus s turistima iz Wuhana ušao u Hrvatsku! Iz HZJZ-a poručuju: ‘Sve pratimo, bez panike’

Bitno da oni “sve prate”.

Epidemiologinja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Zvjezdana Lovrić Makarić u izjavi za Radio Dalmaciju potvrdila je da je autobus s kineskim turistima iz grada Wuhana, žarišta epidemije koronavirusa, u subotu ušao u Hrvatsku preko graničnog prijelaza Bregana, javlja RTL.

“HZJZ je informiran o svemu, mi sve pratimo i zaista za sada nema mjesta panici. Sve upute o tome na koji način se zaštititi možete pročitati na internetskim stranicama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo”, kazala je Lovrić Makarić.

Sposobnost širenja koronavirusa sve je veća i očekuje se da će se broj zaraženih povećavati, objavilo je u nedjelju nacionalno kinesko povjerenstvo za zdravlje u trenutku dok je više od 2000 osoba širom svijeta zaraženo, a 56 osoba preminulo je od bolesti.
Nacionalni povjerenik za zdravlje Ma Xiaowei na konferenciji za novinare kazao je kako su znanja o tom virusu ograničena.

Index.hr je objavio da su kineski turisti jučerašnji dan proveli na Plitvičkim jezerima, što znači i da je njihov autobus prošao kroz Karlovac, te da danas planiraju putovanje u Dalmaciju. (kaportal.hr)