Aktualno OG sada Ogulin

U veljači s nama – Marija Lovrić

U novi mjesec ulazimo i sa novim likovnim izborom u našoj rubrici u kojoj vam predstavljamo dio ogulinskih likovnih umjetnika. Nakon Marine Marković, koja je s nama bila u siječnju, ovaj mjesec, nedjeljom, predstavit ćemo vam jedan mali dio radova naše, već dobro poznate, likovne umjetnice Marije Lovrić. Sigurni smo da će vam se svidjeti.

Marija Lovrić rođena 8. rujna 1947. u Zagorju kod Ogulina. Osnovnu školu završila je u rodnom mjestu, srednju školu u Rijeci, a Pedagošku akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu 1970. Prvo zaposlenje bilo joj je u Osnovnoj školi Zagorje u trajanju od osam godina, a potom je nastavila raditi kao likovni pedagog u Osnovnoj školi Ivane Brlić- Mažuranić u Ogulinu sve do 1993. godine, a posljednjih dvadeset godina obnaša funkciju ravnateljice škole sve do 1. siječnja 2013. godine, kada odlazi u mirovinu.
Cijeli radni vijek usko je vezan za likovno stvaralaštvo djece, što je sigurno u njoj potaknulo da se od 1989. i sama intenzivnije počne baviti slikarstvom. Od tada pa sve do danas sudjelovala je na četrdesetak izložbi- skupnih i samostalnih (Zagorje, Ogulin, Rijeka, Karlovac, Senj, Selce, Delnice, Čakovec, Bjelolasica) i u likovnim kolonijama.
Od 1992. godine član je Likovnog društva “Frankopan” u Ogulinu i sve te godine obnaša dužnost tajnice i predsjednice društva.

 

 

 

Marija Lovrić Suton, ulje na platnu
Marija Lovrić Suton, ulje na platnu