Aktualno OG sada Ogulin

Javni poziv za predlaganje programa javnih potreba iz područja socijalne skrbi, udruga proizašlih iz Domovinskog rata i ostalih udruga od interesa za Grad Ogulin za 2020. godinu

Grad Ogulin objavio je javni poziv.

Javne potrebe iz područja socijalne skrbi, udruga proizašlih iz Domovinskog rata i ostalih udruga od interesa za Grad Ogulin za koje se sredstva osiguravaju u Proračunu Grada Ogulina su projekti, programi i manifestacije od interesa za Grad Ogulin.

Sukladno Pravilniku o financiranju programa, projekata i manifestacija koje provode organizacije civilnog društva, te kriterijima za vrednovanje programa financirat/sufinancirat će se programske djelatnosti udruga iz područja: – udruge iz socijalne skrbi – poboljšanje kvalitete života osoba starije životne dobi, 35.000,00 kuna;
– udruge proizašle iz Domovinskog rata, 80.000,00 kuna;
– ostale udruge (razvoj i promicanje znanosti, obrazovanja i cjeloživotnog učenja, okupljanje i zaštita djece, mladeži i obitelji, zaštita zdravlja, zaštita i promicanje prava osoba s
invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju, razvoj i demokratizacija društva, zaštita potrošača, zaštita prirode i okoliša, prevencija ovisnosti i poremećaja u ponašanju djece i mladeži, humanitarne djelatnosti, područje poljoprivrede, sudionici 2. svjetskog rata i civilni invalidi rata i dr), 170.000,00 kuna.

Ukupni okvirni iznos planiranih sredstava za projekte koji će se raspodijeliti prijaviteljima koji udovolje uvjetima i kriterijima Poziva, te podnesu najkvalitetnije prijave, iznosi 285.000,00 kn (slovima:dvijestotineosamdesetpettisućakuna).
Udruga za provedbu jednog programa/projekta po ovom javnom pozivu može zatražiti najviše 35.000,00 kuna.

Najmanji ukupni iznos koji se jednoj udruzi može odobriti putem ovog Javnog poziva je 1.000,00 kuna, a najviši ukupni iznos koji se jednoj udruzi može odobriti putem ovog Javnog poziva je 35.000,00 kuna. Svaka udruga na ovaj Javni poziv može prijaviti i ugovoriti najviše 4 programa/projekta, za razdoblje provedbe od 1. siječnja 2020. zaključno do 31. prosinca 2020. godine.

Na ovaj javni poziv se mogu javiti sve udruge koje obavljaju neku od djelatnosti iz područja na koje se odnosi ovaj Poziv sa sjedištem na području Grada Ogulina, odnosno da se programi, projekti ili manifestacije koji se kandidiraju na Javni poziv namjeravaju provoditi na području Grada Ogulina, čiji su ciljevi i djelatnost usmjereni ka zadovoljenju javnih potreba građana Grada Ogulina kroz udruge iz područja socijalne skrbi, udruge proizašle iz Domovinskog rata i ostale udruge od interesa za Grad Ogulin, a kojima temeljna svrha nije stjecanje dobiti i čije aktivnosti ne predstavljaju gospodarsku djelatnost udruga iz područja socijalne skrbi, udruga proizašlih iz Domovinskog rata i ostalih udruga od interesa za Grad Ogulin, što je podrobnije definirano Uputama za prijavitelje.

Sve potrebne informacije možete pronaći na službenoj stranici Grada Ogulina.