Aktualno OG sada Ogulin

Od sada će ogulinski “Vodovod” opskrbljivati Saborčane pitkom vodom

Općina Saborsko ima komunalno poduzeće, koje je godinama distribuiralo vodu, što nije bilo zakonski ispravno, ali drugog načina nije bilo. No, to se sad promijenilo. Naime, ovaj posao od sada će obavljati ogulinska tvrtka Vodovod i kanalizacija, o čemu je bilo riječi na tiskovnoj konferenciji koja je održana u Saborskom.
Na tiskovnoj  su govorili načelniik općine Saborsko Marko Bićanić, gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović i direktror Vodovoda i kanalizacije Bojan Prebežić.

Sva trojica nisu krila zadovoljstvo ovakvom odlukom, a prvi je o tome nešto više rekao Marko Bićanić:

 

 

Dalibor Domitrović, koji je i predsjednik Skupštine Vodovoda i kanalizacije rekao je kako bivša uprava tvrtke za Saborčane nije imala razumijevanja, a sada im oni mogu pomoći, nakon dvije godine pregovora i razgovora.Uspjeli su ih integrirati u ogulinsko poduzeće i sada će im oni isporučivati vodu:

 

 

 

Bojan Prebežić kazao je da će uložiti maksimalno znanje i sredstva da svi Saborčani redovito imaju pitku, kvalitetnu vodu. Potpisat će i okvirni sporazum sa Hrvatskim vodama kako bi se smanjili gubitci i nada se da će se što skorije  početi  konzumirati prvi novci koji su osigurani za ovu godinu za općinu Saborsko, kako bi se obavila i dodatna ulaganja: