Aktualno Županija

Ne treba više okolo naokolo

Dionica D-6 na Borlinu od danas otvorena, prometovanje uobičajeno.

Iako su potrajali nešto duže no što je bilo najavljeno, radovi na dionici D-6 na Borlinu danas će biti završeni, privremena prometna signalizacija uklonjena, a promet se odvijati normalno.

Najavio je to danas dogradonačelnik Ivan Mrzljak, pojasnivši da su se radovi odužili zbog onih na vodovodnoj i električnoj mreži.

– Kao što je bilo najavljeno nakon završetka prve faze, u tim radovima išli smo prema Karlovačkoj pivovari sa kanalizacijom pa smo naišli tamo na pothodnik i ostavili ga da se razriješi projektantski jer nije bio u projektu, a istovremeno su Hrvatske ceste i izvođač radili na nogostupima, te se intenzivno radilo na križanju Ljubljanske ulice i Žumberačke. To je bio dosta zahtjevan zahvat jer je trebalo 7 dijelova komunalne infrastrukture ispreplesti, u dva nivoa: po Ljubljanskoj sedam dijelova i unakrsno sedam dijelova između Žumberačke i Ulice Borlin gaj. Vrlo komplicirani zahvat, poslužilo je izvođača vrijeme; bilo bi se odužilo još i više. A ovo što je duže tjedan dana, dva su razloga: prvi što smo htjeli imati kvalitetnu opskrbu vodom Borlina, ulice Bogovićeve i Stjepana Seljana pa smo radili vodovod; na to je potrošeno tri dana, između D-6 i Gradišćanske, gdje je rađen novi vodovod, a drugi razlog je da smo uvažili zamolbu HEP-a da ugradi 20-kilovatni kabel u cestu, isprepleteno na tom križanju. Jučer su bili pripremni radovi za asfaltiranje, postavljanje rubnjaka i danas očekujemo da će uslijediti asfaltiranje, a to znači da danas po podne bi trebali biti završeni radovi na tom križanju i bit će otvorena cesta. Poslije podne i večeras znakovi će biti maknuti i bit će normalno odvijanje prometa, kazao je Mrzljak.
Nakon ove dionice, radovi na velikom projektu čije je trajanje predviđeno do lipnja iduće godine, bit će na potezu između Žumberačke i Gradišćanske ulice, odnosno, Tičarnice, no neće (loše) utjecati na prometovanje.

– Taj potez u dužini nešto većoj od 500 metara će se raditi u narednom razdoblju. Došli smo, što se tiče odvijanja prometa, u puno bolju situaciju jer će se promet u tom periodu odvijati Ulicom Stjepana Seljana i Bogovićevom i opet na D-6, odnosno, sa D-6 u suprotnom smjeru; bit će potpuno normalan promet, rekao je Mrzljak i ponovio da Grad i dalje inzistira da se državni promet ne odvija gradskim prometnicama, odnosno, da se preusmjerava na D-228 prema Ozlju pa Jurovski Bord ili na autocestu, za što se čeka suglasnost Ministarstva prometa i veza. (kaportal.hr)