Aktualno Županija

Zgrada Veleučilišta u Meštrovićevoj više ne bi smjela prokišnjavati

Mrzljak poručio da svu nastalu štetu izvođač mora otkloniti o svom trošku.

Krov koji prokišnjava, stropovi iz kojih curi voda i lokve na stolovima i podovima – slika kojoj su svjedočili studenti, a i profesori, karlovačkog Veleučilišta ovog utorka u Meštrovićevoj ulici, više se ne bi smjela ponoviti jer izvođač radova mora sve greške otkloniti.

Iz Grada su, naime, voditelji ovog EU projekta kontaktirali izvođača radova čim se za prokišnjavanje doznalo – neslužbeno, nakon objave teksta na KAportalu – a dogradonačelnik Ivan Mrzljak nam, službeno, potvrdio da je obveza izvođača radova otkloniti svu štetu.

– Vidjet ćemo s izvođačem; to je gradilšte i odgovornost je izvođača za radove koje tamo odrađuje i kako odrađuje. Sva odgovornost je na izvođaču i izvođač, ako su bilo kakve štete u vrijeme građenja tamo nastale, morat će to otkloniti o svom trošku, kazao je Mrzljak.

Zgrada Veleučilišta i Centra za socijalnu skrb u Meštrovićevoj ulici, podsjetimo, od prošle je godine u energetskoj obnovi krovišta, vanjskih zidova, stolarije…, što će stajati 6,5 milijuna kuna, od kojih EU bespovratno daje 3,7 milijuna, a ostatak Grad i Veleučilište. Radovi trebaju završiti do listopada. (kaportal.hr)