Aktualno Županija

U Gradu uvjereni da Jaspersovo odobrenje Aglomeracije samo što nije i da će uskoro tražiti izvođača radova

Samo pozitivno.

Iako u Vodovodu i kanalizaciji pisano odobrenje Jaspersa za Karlovac 2, odnosno, Aglomeraciju Karlovac – Duga Resa čekaju još od rujna, u Gradu su uvjereni da će ona vrlo brzo stići, a potom uslijediti i odabir izvođača radova, vrijednih oko 410 milijuna kuna.

ViK je u travnju prošle godine dobio četvrtu odbijenicu Jaspersa i nakon toga krenuo u novu izradu studije izvodivosti, analize troškova i koristi, elaborata zaštite okoliša i aplikacijskog paketa. Predali su to u rujnu Hrvatskim vodama, one Ministarstvu zaštite okoliša, a na sastanku s predstavnicima Jaspersa u rujnu, rečeno je na pressici koja je uslijedila nakon njega, predstavili što su promijenili i usmeno dobili pozitivno mišljenje. Pisano se očekivalo krajem listopada ili početkom studenog, ali još nije stiglo.

– Jaspers je imao primjedbi, što bih rekao da nije nešto nenormalno. Kod slaganja takvog projekta, koji je vrijednosti preko 400 milijuna kuna, uvijek imate rasprave da li nešto treba ili ne treba. Mi smo smatrali da, kada se “diže” sva komunalna infrastruktura u jednoj ulici, onda treba promijeniti i vodu, Jaspers to nije smatrao. Ili, konzultant je definirao određene cijene, Jaspers je imao primjedbi na cijene, danas se pokazalo da tržište još više cijene traži. Bile su te neke primjedbe Jaspersa, te primjedbe su otklonjene, completion note, potvrdu projekta financijsku je dobio taj projekt, ovih dana će dobiti i potvrdu tehnološku i poslije toga ide novelacija projekta, priprema cjelokupne dokumentacije za objavu natječaja i mi vjerujemo sredinom ove godine, u drugoj polovici godine, da će se raspisati natječaj, izjavio je dogradonačelnik Ivan Mrzljak.

Aglomeracijom, projektom za koji većina novca treba stići iz EU, predviđena je izgradnja više od 65 i rekonstrukcija 7 kilometara kanalizacije, te rekonstrukcija 56 kilometara vodovodne mreže na području Karlovca, Duge Rese i Barilovića. (kaportal.hr)