Aktualno Županija

U samo tjedan dana 221 oboljeli u Karlovačkoj županiji; Vojnić jedini bez ijednog (službenog) slučaja

Gripa na vrhuncu.

Baš kao i u ostatku zemlje, i u Karlovačkoj županiji sve je više oboljelih od gripe pa je u samo tjedan dana zabilježen 221 novi slučaj.

To je ukupan broj do sad oboljelih povisilo na 523. Riječ je, podsjetimo, o službenoj brojci slučajeva oboljelih od gripe koje su prijavile liječničke ordinacije u županiji, a kako svi oboljeli ne odu k svom liječničku, sasvim je izvjesno da je gripe puno više.

Kako god, po službenim podacima i u proteklih sedam dana, do danas, gripe je i dalje pošteđen jedino Vojnić, u kojem od početka sezone gripe nije zabilježen niti jedan oboljeli. Najviše su ovaj put na udaru ove bolesti bili Karlovčani: oboljelo ih je 122, slijedi Duga Resa s 53 slučaja gripe, Ozalj s 35, te Ogulin sa 6 i Slunj 5.
Među oboljelima najviše je bilo djece od 7 do 14 godina, 83, te osoba od 30 do 64 godine starosti, 59. Tinejdžera, od 15 do 19 godina, oboljelih od gripe bio je 41, osoba od 20 do 29 godina 16, četiri manje među onima starijim od 35 godina, a po 5 među djecom koja imaju 5 do 6 godina i onom od godinu do četiri. Najmlađih, beba oboljelih od gripe, srećom, nije bilo. (kaportal.hr)