Aktualno Županija

Sumnja u pogodovanje? SDP-ovac Vuković dožupanicu pitao ima li izvođač radova na energetskoj obnovi županijskih zgrada veze s njenom kupnjom stana

Odgovor dožupanice Vesne Hajsan Dolinar (HDZ) na vijećničko pitanje Ivana Vukovića (SDP) o osnivanju vrtića u školama, sasvim je neočekivano danas doveo do spominjanja sukoba interesa.

Jer, nakon što je Hajsan Dolinar pojašnjavala kako se radi o jedinstvenom projektu u zemlji, koji će djeci u svim jedinicama lokalne samouprave u Karlovačkoj županiji omogućiti da idu u vrtić, Vuković je imao dodatno pitanje sasvim druge teme.

– Dolazim iz “grada bajki”, razumijem se u bajke pa je dodatno pitanje bajkovito. Ako je bajka, recite da se razumijem u bajke, ako nije, demantirajte me. Kakve veze ima izvođač radova na obnovi energetskoj u Karlovačkoj županiji sa stanom koji ste kupili u Zagrebu, zanimalo je Vukovića.

Hajsan Dolinar je odgovorila kako je, nakon 20 godina rada, skupila sredstva da može kupiti stan, svoju prvu nekretninu.

– A izvođač radova? Ne znam što ste htjeli time pitati, kazala je Hajsan Dolinar.

– Od koga ste kupili i da li taj radi nešto za vas, pojasnio je Vuković.

Iako je ona za govornicom govorila, istovremeno je, za predsjedničkim stolom, govor imao i predsjednik Skupštine Ivan Vučić.

– Ovo nije Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa. Vijećnik ako ima spoznaja, neka prijavi i Povjerenstvo istraži. Ovakvo ispitivanje i optuživanje ne vodi ničemu. Svejedno Vam oni neće vjerovati, kazao je Vučić.

Hajsan Dolinar je na svom odgovoru ipak inzistirala “radi medija” pa zaključila:

– Mešić gradnja je izvođač radova na Laništu, stanova u Zagrebu. Nije izvođač radova niti na jednom objektu kojem je osnivač Karlovačka županija.

Vuković na to nije odgovorio ništa, ali Vučić je primjetio da to nije dio njegovog pitanja (prvog postavljenog, o vrtićima), te ovu raspravu zaključio:

– I tražim SDP da osnuje povjerensto i to provjeri! (KAportal.hr)