Posljednji Rogozov direktorski nastup na Vijeću s dobrim vijestima

Stiglo pisano odobrenje za Aglomeraciju, sad ugovaranje radova.

Vodovod i kanalizacija jučer je, nakon mjeseci čekanja, dobio pisano odobrenje Jaspersa za Karlovac 2, Aglomeraciju Karlovac – Duga Resa.

Ovom je viješću započela današnja sjednica Gradskog vijeća, najprije informacijom gradonačelnika Damira Mandića, a onda i detaljnijim pojašnjenjem direktora u ostavci Nikole Rogoza.

– Jučer u kasnim poslijepodnevnim satima zaprimili smo mail voditelja sektora za podršku i pripremu i provedbu EU projekata u Hrvatskim vodama da je Jaspers dao pozitivno mišljenje i odobrenje projekta izgradnje vodnokomunalne infrastrukture Aglomeracije Karlovac – Duga Resa. Ukupno je odobreno od EU-a 225,1 milijun kuna, odnosno, 29,6 milijuna eura, odnosno, 68,1 EU prihvatljivog troška. Tim dokumentom završila je faza pripreme dokumenta pod nazivom Karlovac 2 i sada ViK kao nositelj i krajnji korisnik projekta ulazi u sljedeću fazu, a to je ugovaranje projekta. Sve što je bilo zadano od strane Jaspersa kroz više nekoliko negativnih mišljenja je ispravljeno u razdoblju od svibnja do rujna 2019. U 9. mjesecu 2019. smo dobili usmeno pozitivno mišljenje Jaspersa i sada je konačno stiglo pisano odobrenje, ispričao je Rogoz.
Vrlo emotivno zahvalio je svima koji su radili na ovom projektu u tvrtki, ali i gradovima Karlovcu i Dugoj Resi, te Općini Barilović, najavio da iz ViK-a odlazi idući četvrtak i prelazi u privatnu kompaniju, zatražio podršku za svoju nasljednicu i zhvalio na onoj koju je on imao, te poželio svima puno dobrog zdravlja, osobnog i poslovnog uspjeha. (kaportal.hr)

Facebook Comments