Aktualno OG sada Ogulin

Vrijeme za vikend uglavnom suho

Malo sunca, malo vjetra i hladnija jutra.

Za vikend i početkom novoga tjedna jutra će u kopnenom području ponovno biti hladnija, osobito u nedjelju uz temperaturne “minuse” i maglu, a dnevna će temperatura zraka nakon manjeg pada u suhu i barem djelomice sunčanu subotu, ponovno rasti od vjetrovitije i još sunčanije nedjelje, te se ponovno malo sniziti tijekom oblačnijeg i vjerojatno kišovitijeg utorka i srijede. Prije toga, uz novu južinu, malo kiše u ponedjeljak može pasti uglavnom u gorju i unutrašnjosti Istre.

 


SUBOTA
Očekuje se djelomice i pretežno sunčano vrijeme s umjerenom naoblakom. Ujutro je na kopnu ponegdje moguća mjestimična magla, a u središnjim predjelima i povećana naoblaka. Umjerena i jaka, ponegdje i vrlo jaka bura puhat će na Jadranu te će poslijepodne prema otvorenom moru okrenuti na sjeverozapadni vjetar. U Slavoniji će prijepodne puhati umjeren sjeverozapadnjak. Najniža temperatura zraka na kopnu od -5 do 2°C, a na moru između 4 i 9°C. Dnevne vrijednosti uglavnom će se kretati između 8 i 15°C.

 

 

NEDJELJA
Vedro i sunčano tek ponegdje uz prolaznu naoblaku, ponajprije u Gorskom kotaru i Lici. U dijelovima unutrašnjosti u jutarnjim je satima moguća magla. Puhat će većinom slab do umjeren vjetar. Temperature zraka bez veće promjene uz odnosu na prethodni dan. (Prognoza by neverin.hr)