Aktualno OG sada Ogulin

Ogulinci u velikom broju podržali akciju prikupljanja plastičnih čepova

Palac gore za ogulinske Perunike!

Vrijedni članovi ogulinske Udruge Perunika i ove srijede ponovno su bili aktivni. Naime, na Trgu Petra Stipetića upriličili su akciju prikupljanja plastičnih čepova. Radi se o svima dobro znanoj akciji pod nazivom “Plastičnim čepovima do skupih lijekova”.

Velik broj Ogulinaca i danas je, predajući čepove, podržao ovu plemenitu akciju, koju je na razini cijele države pokrenula Udruga oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske iz Čakovca.
Podsjećamo, Udruga sa sjedištem u Čakovcu djeluje od 1998. godine, neprofitna je, a osnovana je sa svrhom pružanja pomoći oboljelima od teških malignih bolesti na području Hrvatske. Udruga, koja ima više od 500 članova vodi brigu o oboljelima od leukemije, mijeloma, limfoma, GIST-a, te srodnih hematoloških i onkoloških bolesti. Važno je podsjetiti se da sakupljajući plastične čepove činimo dobro za okoliš, a ujedno činimo i hvalevrijedno humanitarno djelo jer za kilogram plastičnih čepova Udruga oboljelih od leukemije i limfoma dobije kunu i 20 lipa. Na taj način svi možemo pomoći djeci oboljeloj od leukemije i limfoma da nabave skupocjene lijekove.

Palac gore za ogulinske Perunike, ali i sve vas koji ste danas donijeli čepove. Vi koji još niste, već sada možete početi sakupljati plastične čepove, jer će, kako doznajemo, članovi Udruge Perunika vrlo brzo upriličiti novu akciju prikupljanja čepova. Plastične čepove možete, inače, svakog dana odložiti i u poseban spremnik žute boje koji se nalazi ispred ulaza u Gradsku knjižnicu i čitaonicu Ogulin.