Aktualno OG sada Ogulin

Podignuta optužnica protiv 31-godišnjaka s ogulinskog područja

Terete ga da je silovao 17-godišnju Karlovčanku

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu je potvrdilo optužnicu protiv 31-godišnjeg muškarca sa šireg ogulinskog područja zbog kaznenog djela silovanja počinjenog na štetu maloljetne djevojke. Gnusan čin navodno se dogodio 30. listopada 2018. na području Krka, kamo je u prostorije koje je koristio, dovezao 17-godišnju djevojku koju je poznavao oko mjesec dana, te je držeći za ruke bacio na ležaj i onda je silovao, dok je ona zapomagala i bezuspješno se pokušala obraniti.

Okrivljenik je ispitan u državnom odvjetništvu i iznio je svoju obranu u kojoj je porekao počinjenje kaznenog djela za koje se tereti. U svojoj obrani izjavio je da su on i oštećena u kritično vrijeme bili u vezi, kao i da je znao da ona ima sedamnaest godina i da je tada s njom samo jednom stupio u spolni odnos, ali je to bilo dobrovoljno.

Tijekom istrage ispitana je kao svjedok sama žrtva, te svjedoci, a provedeno je i vještačenje DNA metodom uzoraka uzetih od okrivljenika i oštećene, a nakon što je oštećena prekinula trudnoću nastalu tim činom. Djevojka je inače iz Karlovca.

– Nedvojbeno je na temelju provedenih dokaza i utvrđenih činjenica utvrđeno da je okrivljenik počinio kazneno djelo koje mu se ovom optužnicom stavlja na teret i da je on postupao s namjerom, a tom prilikom je i utvrđeno da je on znao dob oštećenice, odnosno da je ona dijete – tvrde u Županijskom državnom odvjetništvu.

Optuženi muškarac je do sada višestruko osuđivana osoba, uglavnom zbog imovinskih delikata. (kaportal.hr)