Aktualno Županija

Izvanredno priopćenje za medije Stožera civilne zaštite Karlovačke županije

Večeras od 21 sat sat u Vatrogasnom centru Karlovac održana je izvanredna konferencija za medije Stožera civilne zaštite Karlovačke županije s koje nam je stiglo i izvanredno priopćenje koje prenosimo:

Po najnovijoj preporuci Stožera CZ Republike Hrvatske, osobe koje dolaze iz zemalja i područja u kojima postoji osobito visok rizik od bolesti uzrokovane novim koronavirusom (SARS-CoV-2), a među njima je i područje Bele Krajine iz susjedne Slovenije, podvrgavaju se zdravstvenom nadzoru u svrhu pravovremenog otkrivanja eventualnog nastanka bolesti i sprječavanja njezinog daljnjeg širenja.

To znači sljedeće:
• Zdrave sobe koje ulaze u Hrvatsku iz navedenih područja biti će podvrgnute obavezi kućne karantene/samoizolacije u trajanju od 14 dana po napuštanju zahvaćenog područja.
• Hrvatski građani koji dolaze iz tih zemalja obvezni su na 14-dnevni zdravstveni nadzor u kućnoj karanteni/samoizolaciji, tj. ne mogu napustiti Hrvatsku do isteka 14-dnevnog zdravstvenog
nadzora.

Stožer CZ Karlovačke županije i dalje je u stalnom kontaktu te će o svim informacijama izvještavati javnost putem redovitih konferencija za medije.” – stoji u priopćenju koje potpisuje Načelnik Stožera CZ Karlovačke županije Josip Ribar.