Aktualno Županija

Zapalio grane, ostavio vatru bez nadzora koja se proširila na susjednu parcelu

Jučer poslijepodne na području općine Žakanje 53-godišnjak je prilikom čišćenja svoje parcele i paljenja grana bez nazora ostavio vatru koja se je proširila na susjednu parcelu te je izgorjela veća količina sadnica hrasta, trešnje i kestena. Materijalna šteta veća je od 200.000 kuna. Zbog sumnje da je 53-godišnjak počinio kazneno djelo dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, protiv njega će nadležnom državnom odvjetništvu biti podnijeta kaznena prijava.

Kasd već govorimo o požarima, dodajmo da je   protekla 24 sata ŽVOC Karlovac evidentirano je devet intervencija, od čega je osam požara na otvorenom prostoru. Dva su zabilježena na području Vojnića te po jedan u Tounju, Žakanju, Josipdolu, Slunju, Cetingradu i Dugoj Resi. Na navedenim intervencijama angažirana su kupno 53 vatrogasca i 15 vatrogasnih vozila iz 10 vatrogasnih postrojbi.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirana su dva kaznena djela, jedan prekršaj narušavanja javnog reda i mira (Karlovac) i jedna prometna nesreća s materijalnom štetom.