Aktualno Županija

Pripreme idu po planu: Odabrano 18 finalista za Euforiju DugaResaFesta, počele prijave za plesno natjecanje DRitam

Pripreme za ovogodišnji, sedmi po redu, Duga Resa Fest za sada idu prema planiranom redoslijedu, no s obzirom na sva događanja oko koronavirusa i zabrane svih javnih okupljanja na području Karlovačke županije organizatori, Udruga za mlade Agora i Grad Duga Resa, ističu kako ne mogu sa sigurnošću reći da će se DRF 2020.održati po planu.

Mi ćemo cijelo vrijeme koje je pred nama raditi i pripremati festival kao da je sve u najboljem redu. Isto tako molimo i finaliste Euforije i one koji se prijavljuju na D’Ritam, da se postave kao da je sve u redu i najnormalnije se pripremite za festival. Za sada datumi održavanja 9.i 10.svibanj i dalje stoje, no u slučaju komplikacija oko svega bit ćete na vrijeme obaviješteni o daljnjim koracima i planovima – poručili su organizatori.
Podsjetimo, koncepcija Euforije, ove godine ponešto je promijenjena pa su se umjesto škola, kao što je to bilo do sada, ove godine mogli prijaviti svi koji znaju i žele se natjecati u pjevanju. Na natječaj je ukupno pristiglo 48 prijava, a stručno povjerenstvo, nakon što je preslušalo sve pristigle snimke našlo se pred teškom odlukom, jer doista je bilo puno kvalitetnih kandidata. Na kraju je odlučeno da će na ovogodišnjoj Euforiji nastupiti sljedeći natjecatelji.

1.Mirjana Govorcin, ZADAR
2. Tara Vidović, RIJEKA
3. Marina Muštra, SOLIN
4. Lara Carić, ZAGREB
5. Toni Hrvatin, RABAC
6. Nika Kolić, DUGA RESA
7. Petra Škulić, ZAGREB
8. Lovre Buča, ZADAR
9. Julija Tomljanović, VIROVITICA
10. Sagnita Bocek, KARLOVAC
11. Manuela Masar, ZADAR
12. Mihaela Pranjić, SUNJA
13. Mary Radić, ZADAR
14. Lucija Sabljak, OGULIN
15. Ena Nimčević, ZADAR
16. Dorotea Prosnik, ZAGREB
17. Ana Marija Došen, PLAŠKI
18. Lea Zelić, ZAGREB

Nakon odabira finalista, organizatori su otvorili i prijave za prvu večer Duga Resa Festa, u kojoj će svoja plesačka umijeća na DRitmu također pokazati brojne plesne skupine. Svi zainteresirani prijaviti se mogu na ovom linku, a zadnji rok za prijave je 10. travanj.