Aktualno OG sada Ogulin

I odgojiteljica Dječjeg vrtića u Josipdolu u samoizolaciji – roditelji ogorčeni jer im nitko ništa nije rekao!

Nakon ogulinskih, OGportalu su se, nizom pitanja, obratili i ogorčeni roditelji iz Josipdola.

Kako navodi jedan od njih, prema informacijama kojima raspolažu,  supruga oboljelog iz ogulinskog Doma zdravlja,  djelatnica je  Dječjeg vrtića Josipdol.
“Samo nas zanima zašto nitko od osnivača vrtića, znači općina, ili direktorica vrtića, nije poslala dopis roditeljima da pripaze na simptome svoje djece u slučaju najgoreg scenarija? Nitko se o tome nije izjasnio, a roditelji su morali  sami saznati da je navedena osoba u samoizolaciji”- kaže nam jedan zabrinuti roditelj.

Odmah po saznanju, nazvali smo ravnateljicu Dječjeg vrtića Josipdol  Maju Marinić i upitali je li informacija točna.

“Službeno to ne bih komentirala, najbolje je da se obratite predsjedniku Stožera civilne zaštite općine Josipodol, Nikici Jagnjiću” glasio je odgovor ravnateljice Marinić.

Nikica Jagnjić nam je, pak, potvrdio da je odgojiteljica u samoizolaciji, te dodaje:
“Vrtić je danas prestao s radom. I tako će biti do daljnjeg. Imali smo “sreću u nesreći” da se spomenuta zaposlenica nalazila na bolovanju, pa ni ona ni njena djeca nisu bila u kontaktu sa ostalom djecom iz vrtića. Ostale zaposlenice trenutno rade na dezinfekciji prostora i igračaka. Roditelje nismo obavještavali, jer odgojiteljica, dakle, nije bila u kontaktu sa djecom. Čekamo rezultate nalaza i nadamo se najboljem”-rekao je Nikica Jagnjić, dodavši da se pojavljuje niz dezinformacija i da ljudi na njih ne nasjedaju. Stoga poručuje da se obrate Stožeru civilne zaštite općine Josipdol, gdje će dobiti sve relevantne informacije. (foto:ilustracija)