Aktualno OG sada Ogulin

Nakon prvog ogulinskog slučaja zaraze, strahuju roditelji koji su bili u Domu zdravlja

OGportalu se obratilo nekoliko naših sugrađana, roditelja koji su u petak u prijepodnevnom terminu sa djecom bili na odjelu pedijatrije ogulinskog Doma zdravlja. Naime, kao što smo već pisali, upravo tog dana, u petak, tijekom prve smjene na pedijatriji, u prostoru ambulante bila je i osoba za koju se utvrdilo da je pozitivan na koronavirus.

Dio roditelja koji je tog prijepodneva s djecom bio, ili prošao kroz pedijatriju, strahuje da postoji mogućnost da su se i oni zarazili. Stoga su nas pitali je  li nam  poznato oko koliko je to sati bilo. U razgovoru sa ravnateljicom Doma zdravlja Ogulin Zlatom Kurelac saznajemo da se u trenutku kada je osoba pozitivna na koronavirus bila u ambulanti, oko sedam sati u jutro, tamo nalazilo još pacijenata, konkretno dvije majke s djecom. One i njihove obitelji su upoznate sa situacijom i u kontaktu su sa epidemiologom. Dvije djelatnice koje su tada radile, liječnica i medicinska sestra sada su u samoizolaciji.

Zanimljivo, još uvijek nije poznat način na koji će se spomenutim djelatnicama, ali i svim drugima koji su u samoizolaciji, riješiti status, odnosno hoće li im se vrijeme provedeno u samoizolaciji priznati kao bolovanje.