Grad Karlovac daje novac za obnovu iz spomeničke rente – prednost vlasnicima objekata pod zaštitom, zahtjevi do kraja travnja

Grad Karlovac objavio je Javni poziv na podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava za očuvanje i obnovu objekata spomeničke baštine u 2020. godini, javljaju iz gradske uprave kao i da se zahtjev za dodjelu sredstava spomeničke rente mogu podnijeti vlasnici objekata koji imaju svojstvo zaštićenog kulturnog dobra ili se nalaze na prostoru grada Karlovca unutar kulturno-povijesne urbanističke cjeline.

– Prvenstvo za dodjelom sredstava imaju vlasnici objekata koji maju svojstvo pojedinačno zaštićenog kulturnog dobra, objekti koji se nalaze u Zoni „A“ (potpuna zaštita povijesnih struktura) te objekti unutar kulturno-povijesne urbanističke cjeline koji su izgrađeni prije 1941. godine. Radovi za koje će se dodijeliti sredstva Proračuna Grada Karlovca su obnova pročelja, vanjske stolarije, krovišta i limarije te radovi na osiguranju stabilnosti objekta, navode u Gradu.

Povjerenstvo za provođenje postupka dodjele sredstava spomeničke rente za obnovu i očuvanje objekata zaštićene spomeničke baštine u 2020. godini donijelo je IZMJENU JAVNOG POZIVA NA PODNOŠENJE ZAHTJEVA ZA DODJELU SREDSTAVA ZA OČUVANJE I OBNOVU OBJEKATA SPOMENIČKE BAŠTINE U 2020. GODINI.

Zahtjevi moraju prispjeti na adresu Grada Karlovca zaključno do 30.04.2020. do 8,00 sati bez obzira na način dostave.

Dodatne obavijesti o ovom Pozivu mogu se dobiti u Gradu Karlovcu, Ivana Banjavčićeva 9, Upravni odjel za društvene djelatnosti, tel. 047/628-128, 047/628-109, e-mail: [email protected] (KAportal.hr)

Facebook Comments