Aktualno Županija

Najnovije iz Stožera Civilne zaštite: Hospitalizirana osoba koja je bila u kontaktu s drugooboljelom

Nema novooboljelih osoba od koronavirusa na području Karlovačke županije u posljednja 24 sata, potvrđeno je danas u 12 sati na redovnoj tiskovnoj konferenciji Stožera Civilne zaštite Karlovačke županije, te naše područje ostaje na troje oboljelih, jednim slučajem iz Ogulina i dva iz Karlovca.

– Trenutno u bolnici imamo tri zaražene osobe, a hospitalizirana je još jedna osoba koja je bila u kontaktu s drugooboljelom. Danas su poslani uzorci te osobe na analizu. U izravnom kontaktu s tom osobom bilo je 15 ljudi. Od jučer čekamo rezultate analiza na osam uzoraka, te je sada ukupno testirana 41 osoba s područja Karlovačke županije – rekla je novinarima zamjenica župana Vesna Hajsan Dolinar.

Zahvalila je svim žiteljima naše županije na samodisciplini, te je to istaknula na primjerima bolesnika tri županijske bolnice. U Opću bolnicu Karlovac na razne dijagnostičke obrade došlo je jučer svega 60 osoba, sto manje nego dan prije, a inače ih dolazi oko 2.100, u Ogulinu ih leži 44, a prosjek je 80 pacijenta po danu, dok je u Dugoj Resi slobodno dvadesetak od 150 kreveta.

Ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Karlovačke županije Nikša Antica je rekao da je Karlovačka županija iz proračuina izdvojila 320.000 kuna “kao odgovor na izvanrednu situaciju”, te je za taj novac naručena izolacijsko-dekontaminacijska jedinica i jedinica za transport zaraženih osoba od mjesta identifikcije do ustanove.