Aktualno OG sada Ogulin

PRESS konferencija Županijskog Stožera u Ogulinu – u Karlovačkoj županiji 6 zaraženih, u samoizolaciji i Dr. Ervin Jančić

U Karlovačkoj županiji  ima šest osoba oboljelih koronavirusom, dok se 600 osoba nalazi u samoizolaciji, rekao je danas načelnik Stožera CZ Karlovačke županije Josip Ribar, na press konferenciji koja je ovog puta održana u Ogulinu. Po informacijama iz iz PU karlovačke nema kršenja samoizolacije.

U samoizolaciji je i ravnatelj Opće bolnice Karlovac Ervin Jančić koji je bio u kontaktu s osobom koja je bila u kontaktu sa zaraženim liječnikom, te se sam  stavio u samoizolaciju, u kojoj je još jedan liječnik Opće bolnice  Karlovac.

“Peti i šesti oboljeli imaju kontakte s četverozaraženom osobom. Oboljeli su u dobrom stanju, odnosno nije ima potrebna nikakva posebna medicinska pomoć. Svi su u Karlovcu osim jednog liječnika koji je u KBC-u Fran Mihaljević. Oboljeli su članovi obitelji no to će još naknadno javiti jer nije stoposto provjereno. Na analizi se nalazi 11 uzorka i čekaju se rezultati”- naglasio je Josip Ribar.

Ravnatelj ogulinske bolnice Dr. Josip Zorko rekao je  kako je ogulinska bolnica 5 puta izloženija od karlovačke bolnice, a u kasnijem pojašnjenju navedeno je da se radi o trenutnom, većem broju dnevnih bolesnika, nevezano za koronavirus.

 

 

Snimku cijele PRESSice pogledajte OVDJE