Aktualno OG sada Ogulin

“Bjelin” zatvorio svoja vrata – za sad na 7 dana

U četvrtak, 19. ožujka, OGportal je uputio nekoliko pitanja Stjepanu Vojiniću, direktoru i članu Uprave Bjelina.

Zamolili smo ga da nam odgovori , s obzirom na novonastalu situaciju i objave koje se mogu vidjeti na društvenim mrežema, na  koji su način organizirali proizvodnju, jesu li zaposleni, s obzirom na brojnost, dovoljno udaljeni i na koji su način zaštićeni od bliskih socijalnih kontakata, te jesu li točne informacije da je prije nekoliko dana, s obzirom na mogućnost zaraze koronavirusom, ispražnjen jedan proizvodni pogon?

Nažalost, odgovor nismo dobili, pa prenosimo ono što je Stjepan Vojinić danas  izjavio za Radio Ogulin, nakon što se pročulo da je tvrtka Bjelin u Ogulinu od danas zatvorena i da su radnici pušteni kući.

On je to i potvrdio:

“S ciljem sprječavanja zaraze koronavirusom, u ponedjeljak je i tvrtka Bjelin u Ogulinu zatvorila svoja vrata“-kazao je Vojinić.  Iako je krajem proteklog tjedna, gostujući u programu Hrvatskog radija,  rekao da Bjelin i dalje nastavlja s radom, praćenjem razvoja sitaucije ipak je  donesena drugačija odluka.

Gostujući u  programu Radio Ogulina , direktor Vojinić još je rekao:

“Najnovijim razvojem situacije ipak smo donijeli drugačiju odluku. Dakle, danas nakon završetka prve smjene u dva sata, zaustavljena je proizvodnja u svim našim pogonima, pa tako i u Ogulinu. Primarno će ostati da se obavi isporuka  dobara koje smo proizveli i koji čekaju na isporuku, a naravno čekaju jer smo usporeni sa nemogućnošću transporta i sa svim peripetijama na granicama država, u koje izvozimo naše proizvode. Donijeli smo odluku da zatvaramo proizvodnju narednih sedam dana, s time da ćemo u petak donijeti odluku da li ćemo nastaviti s tim režimom zatvorenog pogona, ili ćemo u ponedjeljak nastaviti s radom.
Svi skupa moramo dati doprinos u borbi protiv ovog opakog virusa i želimo da svi naši djelatnici i njihove obitelji budu zdravi i sigurni što je više moguće i što manje da ih izlažemo nepotrebnom riziku i opasnosti.
Radnike nećemo otpuštati u ni u kojem slučaju, koristit ćemo sve mjere koje budu dostupne od Vlade republike Hrvatske  i vlastite resurse, vlastiti kapital, da zadržimo sve radnike i isplaćujemo ugovorene plaće, kako i do sada.

Ljudi, ostanite doma, čuvajte svoje bližnje, čuvajte svoje starije, a ovo će sve skupa proći i nadam se da ćemo izaći jači, bolji i brži od svih”-rekao je Stjepan Vojinić.