Aktualno Županija

Zbog pandemije sjednica Gradskog vijeća bit će “online”

Petračić nezadovoljan, smatra da gradonačelnik “solira”

Karlovačko gradsko vijeće u uvjetima globalne pandemije koronavirusom neće se održati na klasičan način u gradskoj vijećnici nego online, no nezavisni gradski vijećnik Davor Petračić smatra da to nije dobro pa je poslao i priopćenje.

– Poštovani mediji, vrlo smo nezadovoljni što se u ovim teškim trenucima nas vijećnike tretira na povlašteni način, odnosno pruža nam se prilika da vrlo važnu sjednicu gradskog Vijeća „odradimo“ mailom bez dolaska na sjednicu, kaže Petračić.

Smatra da se mogu stvoriti uvjeti za održavanje sjednice Gradskog vijeća uz minimum dobre volje a kako bi se, dodaje, donijele vrlo važne odluke za grad Karlovac.

– Ovako se može stvoriti dojam da gradonačelnik nije spreman na suradnju i kompromise, odnosno bolja rješenja niti u najtežim trenucima ovoga grada. U ovakvoj situaciji je nedopustivo soliranje i izglasavanje snagom broja glasova nego snagom argumenata jer nije u pitanju samo politika, nego javno zdravlje, navodi Petračić u nadi da će ovim priopćenjem utjecati na promjenu stajališta gradonačelnika i predsjednika Vijeća. (kaportal.hr)