Aktualno Županija

Policija nadzire provođenje mjera iz Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka

Odgovornost je na građanima da poštuju zabranu te da napuštaju mjesta prebivališta i stalnog boravka samo i isključivo uz potvrdu koja je izdana od nadležnog tijela
Foto: ilustracija

U odnosu na Odluku o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalog boravka u Republici Hrvatskoj Stožera civilne zaštite RH obavještavamo kako policija nadzire njeno provođenje. Napominjemo kako je i ova mjera Stožera civilne zaštite RH donesena u cilju smanjenja mogućnosti širenja bolesti, radi čega još jednom apeliramo na građane da se iste dosljedno pridržavaju.

Odluka je donesena kako bi se dnevne migracije svele na najmanju mjeru, a time utjecalo na smanjenje mogućnosti širenja zaraze, uz stvaranje mogućnosti da sve službe i djelatnosti nužne za pravilno i normalno funkcioniranje života nastave svoj rad.

Kako bi svi zajedno spriječili širenje bolesti, dnevne migracije se moraju svesti na najmanju moguću mjeru, a to znači dosljedno pridržavanje Odluke, radi čega je odgovornost na građanima da poštuju zabranu te da napuštaju mjesta prebivališta i stalnog boravka samo i isključivo uz potvrdu koja je izdana od nadležnog tijela.

Policijski službenici će nadzirati provođenje Odluke, a prednost prolaza imat će samo vozila žurnih i operativnih službi. U slučaju povremenih zastoja građane molimo za strpljenje i razumijevanje.

Građani pratite upute, savjete i zapovijedi policijskih službenika na terenu, a prilikom kontrole pripremite propusnicu i osobni dokument koji ćete dati na uvid policijskim službenicima.