Aktualno OG sada Ogulin

Održana sjednica ogulinskog Stožera -mjere samoizolacije određene za 4 liječnika i 11 medicinskih sestrara

Povodom ove novonastale situacije u Ogulinu, on line sjednicu održao je i ogulinski Stožer civilne zaštite. Sjednica je započela u 15 sati, a na samom početku gradonačelnik Dalibor Domitrović izvjestio je članove da od županijskog Stožera civilne zaštite nisu stigli novi naputci.

Potom je riječ prepustio dr. Aleni Furić, pomoćnici ravnatelja ogulinske bolnice, koja je nazočne upoznala s kronologijom događaja vezanih uz drugooboljelu osobu koja je zatražila pomoć liječnika ogulinske bolnice.
Doktorica je rekla kako su mjere samoizolacije određene trenutno za 4 liječnika i 11 medicinskih sestara, uglavnom sa ogulinskog hitnog prijema. Rekla je da će još nekoliko zaposlenika bolnice morati ići na testiranje, a radi se o osoblju koje je bilo u kontaktu sa novooboljelom osobom.

Izvršena je i dekontaminacija ogulinskog OHBP-a, nakon čega je od mjerodavnih službi stigla i dozvola za nastavak rada. Tijekom dana bilo je manjih poteškoća u radu OHBP-a, ali svi pacijenti su zbrinuti i stanje je normalizirano.

Drugooboljela pacijentica od koronavirusa je odvezena iza 14 sati u Opću bolnicu Karlovac. Dr. Furić je rekla da je u oglinskoj bolnici spremno oko 30 kreveta za prijem suspektnih osoba na koronavirus.

Ravnateljica ogulinskog Doma zdravlja Zlata Kurelac je poručila kako u ovoj ustanovi sve funkcionira prema planu i bez poteškoća.

Gradonačelnik Domitrović je rekao kako je Grad Ogulin uspio nabaviti nešto zaštitne opreme koja je podijeljena gradskim tvrtkama i ogulinskoj stanici HGSS-a.

Slijedeća sjednica ogulinskog Stožera civilne zaštite bit će sazvana kada se za to ukaže potreba.