Aktualno OG sada Ogulin

Dobar dio gradova i općina već je oslobodio roditelje plaćanja produženog boravka u ovim uvjetima

Jučer smo objavili dva članka vezana uz tematiku produženog boravka u ogulinskim osnovnim školama i troškova koje snose roditelji čija su djeca ostajala u produženom boravku. Naime, problematično nam je bilo, a na to nam je ukazala nekolicina roditelja, plaćanje tog programa u sadašnjim uvjetima kada djeca u školi ne borave. To smo objasnili u prvom članku, dok smo u drugom objavili odgovore ravnatelja dviju ogulinskih osnovnih škola. Kako smo upite, osim ravnateljima, uputili i u županiju te u nadležno ministarstvo, planirali smo sve odgovore objaviti odjednom. Tijekom jučerašnjeg poslijepodneva stiglo nam je pojašnjenje iz županije, no odgovora iz ministarstva do 20 sati sinoć nismo dobili. Stoga, sada objavljujemo još jedan preostali odgovor, a to je onaj pročelnice upravnog odjela za školstvo  Marije Medić, koji je možda najkraći ali, čini nam se , i najjasniji:

Poštovani,

Karlovačka županija je osnivač ogulinskih škola.

Međutim realizacija/nerealizacija produženih boravaka (za što ste i postavili upit) je u nadležnosti osnovnih škola u suradnji s jedinicama lokalne samouprave pošto gradovi/općine financiraju plaće djelatnika za produžene boravke, a ne putem resornog Ministarstva (kao kod ostalih djelatnika).

Stoga Vas upućujemo da se obratite ravnateljima škola koji će u dogovoru s Gradom Ogulinom koordinirati daljnje postupanje po pitanju produženog boravka. Moje mišljenje je da roditelje treba osloboditi plaćanja u ovim uvjetima, što je dobar dio gradova/općina već i učinio.

Hvala i srdačan pozdrav.

Zdravi bili!

Marija Medić,