Aktualno Županija

Nema novooboljelih osoba na području Karlovačke županije!

Stožer Civilne zaštite Karlovačke županije na današnjoj pressici izvjestio je da nema novooboljelih osoba od koronavirusa na području Karlovačke županije!

To znači da već 48 sati nije zabilježen novi slučaj zaraze.

– Imamo registrirane 22 oboljele osobe, a nažalost i jednu umrlu osobu. Nešto je više oboljelo žena, njih 12, a 10 je muškaraca. 16 oboljelih je na području Karlovca, tri u Ogulinu, te po jedna u Dugoj Resi i Ozlju, kazala je ravnateljica županijskog Zavoda za javno zdravstvo dr. Biserka Hranilović. Devet je hospitaliziranih osoba u OB Karlovac, dvije su u dr. Fran Mihaljević u Zagrebu, a deset osoba je na kućnom liječenju.

Na press konferenciji, koja se redovito održava u podne, danas je naglašeno da je u tijeku raspored zaštitne opreme po terenu, te da je opće stanje sigurnosti na području PU karlovačke dobro.

U Karlovcu je, međutim, primjećeno prvo kršenje zabrane rada ugostiteljskog objekta, što je nedopustivo. Vlasnik objekta sigurno će dobiti prijavu.

Nije bilo kršenja mjera samoizolacije, a oni koji su to činili prije, skloni su i drugim prekršajima.

Građanima nije zabranjeno šetati javnim prostorima, ali je preporuka uz zaštitnu opremu i na dovoljnoj udaljenosti.

Na pitanje čitateljice OGportala zašto ne nose zaštitnu opremu i ne sjede na udaljenosti od 2 metra,  rečeno je da se pazi na razmak (iako se to možda ne vidi), a maske ne nose jer nije nužno ako je osoba zdrava. Rukavice trebaju nositi oni kojima to nalaže priroda posla, ali ih valja što češće mijenjati i prati ruke.

Na pitanje OGportala ima li podataka koliko je ove godine oboljelih od gripe, doznali smo da se oni upravo obrađuju i da će biti uskoro objavljeni.