Aktualno OG sada Ogulin

Ogulinski Zavičajni muzej danas slavi 2. rođendan

muzej

Ogulinski Zavičajni muzej upravo danas slavi svoj 2. rođendan. Ne, nije to prvotravanjska šala, a tim povodom u programu Radio Ogulina gostovala je ravnateljica ove ustanove Anu Krznarić.

 

Ravnateljica nas je podsjetila zašto ogulinski Zavičajni muzej danas slavi tek 2. rođendan:

 

Zbog novonastalih okolnosti, Zavičajni muzej Ogulin je do daljnjeg zatvoren za javnost, a Ana Krznarić pojašnjava kako se to odrazilo na njihovo uobičajeno poslovanje:

 

Važno je napomenuti da je u protekle dvije godine samostalnog rada ogulinskog muzeja puno posla odrađeno, a veliki trud uložen je u uvođenje novih tehnologija ptem kojih se muzejski postav posjetiteljima prezetira na drugačiji i moderniji način. Tako su, podsjećamo, uvedeni QR kodovi te muzejska aplikacija s audio vodičem kao novi način prezentacije stalnog muzejskog postava.

Gostujući u programu Ana Krznarić je istakla kako je muzej bogatiji za web stranicu koja im ternutno uvelike olakšava način komunikacije sa posjetiteljima, a tu je i Facebook stranica muzeja na kojoj se redovito objavljuje i zanimljiva rubrika “Utorkom iz muzejskog arhiva”.

Upravo povodom 2. rođendana, vodstvo muzeja pokrenulo je još jednu online aktivnost. Radi se o web rubrici “Muzejska priča mjeseca” u kojoj će, svakog prvog dana u mjesecu, biti objavljena jedna muzejska priča iz kulturne, prirodne i povijesne baštine ogulinskog kraja. Tako je danas objavljena prva priča, i to o ličkoj kapi, a možete ju pronaći i pročitati na web stranici Zavičajnog muzeja Ogulin.

Ana Krznarić je Ogulincima uputila jedan zanimljiv poziv:

Nadamo se da ćete, kad ste već doma ovih dana, prihvatiti ovaj zanimljiv prijedlog ravnateljice, jer često niti ne znamo što se krije na dnu bakinog starog ormara u kojeg nismo godinama zavirili. (Radio Ogulin)