Aktualno OG sada Ogulin

14 djelatnika ogulinske bolnice još pod administrativnim nadzorom

Kako nam je i najavljeno, danas nije bilo pressice Stožera CZ Karlovačke županije, već je samo stiglo priopćenje. Kako u njemu nema podataka o eventualnim novooboljelim osobama u našoj županiji, oni će biti objavljeni naknadno, po primitku. U priopćenju stoji:

“U Karlovačkoj županiji U OB Karlovac hospitalizirano je 7 osoba, 13 ih je na kućnom liječenju ( 3 otpušteno u odnosu na jučer) te su 2 osobe u Klinici za infektivne bolesti u Zagrebu. Još uvijek je 14 zdravstvenih djelatnika pod administrativnim nadzorom. Riječ je o zdravstvenim djelatnicima ogulinske bolnice, dok je za zdravstvene djelatnike karlovačke opće bolnice završen administrativni nadzor te su se vratili na posao.
Djelatnici PU Karlovačke svakodnevno provjeravaju osobe stavljene pod administrativni nadzor (samoizolaciju). U protekla 24 sata bilo je 11 kršenja po pitanju propusnica.
U općoj bolnici Karlovac od danas je uvedeno tzv. drive in testiranje. Svi pacijenti koji su se do sada testirali ispred donje zgrade bolnice, od danas se testiraju na javnom parkingu gdje je napravljen kružni tok.
Stožer CZ Karlovačke županije zajedno sa nadležnim službama nastavio je provođenje inspekcijskog nadzora tvrtki na području Karlovačke županije.
Jučer je proveden inspekcijski nadzor u tvrtki RETA d.o.o. te provedenim nadzorom nisu utvrđeni nedostaci u primjeni mjera vezanih za suzbijanje epidemiije COVID-19. Dio radnika po Odluci obavljaju rad od kuće, radnici skladišta i maloprodaje rade naizmjenično te su formirane smjene. Za sve radnike osigurana su dezinfekcijska sredstva te zaštitna oprema (rukavice i maske), dezinficiraju se radna mjesta te su osigurane sve ostale propisane sigurnosne mjere.

Stožer CZ Karlovačke županije i dalje je u stalnom kontaktu te će o svim informacijama izvještavati javnost.”