Aktualno OG sada Ogulin

HDZ-ov prijedlog mjera Domitrović nazvao smiješnima i neozbiljnima, a sada ih predlaže kao „antirecesijske“!

Na mail adresu OGportala tijekom jutra stiglo je priopćenje GO HDZ-a Ogulin koje potpisuje predsjednik Tomislav Lipošćak. U priopćenju za medije stoji:

Poštovani!

Kada je HDZ predložio poduzimanje hitnih mjera pred više od dva tjedna (19.3.2020.), gradonačelnik Domitrović ih je nazvao smiješnima i neozbiljnima. Sada, kada iste mjere dolaze kao prijedlog aktualne SDP-ove vlasti naziva ih „antirecesijskim“. Vrlo je dobro pitanje tko je sada neozbiljan i smiješan?
Podsjetimo, 19. ožujka 2020. ispred Kluba vijećnika HDZ-a predloženo je poduzimanje hitnih mjera zbog novonastale situacije s korona virusom.

Tada je predloženo:
1. Razmatranje mogućnosti obustave naplate naknade za vrtić zbog novonastale situacije i u vidu pomoći roditeljima
2. Oslobađanje plaćanja zakupnina za poslovne prostore u vlasništvu grada na 3 mjeseca s mogućnošću produženja
3. Oslobađanje plaćanja naknade za korištenje javnih površina na 3 mjeseca s mogućnošću produženja
4. Oslobađanje plaćanja komunalne naknade za gospodarstvenike

Također, tada smo naglasili kako poduzimanje ovih mjera treba shvatiti kao trenutnu mjeru, a o svim ostalima potrebna je dodatna rasprava i šira suradnja, uzimajući u obzir i situacije koje još ne možemo predvidjeti.
Kako je vidljivo iz jučerašnjeg istupa zamjenika gradonačelnika Daniela Vukelje, svi ovi prijedlozi ipak su uvaženi. Jedino nije jasno kako aktualnoj SDP-ovoj vlasti i gradonačelniku Domitroviću više nisu smiješni i neozbiljni – kao kada ih je HDZ predlagao, nego ih sada nazivaju „antirecesijskim“. Također, mjere dolaze više od dva tjedna nakon HDZ-ovog prijedloga.
Zbog ozbiljnosti situacije do sada nismo reagirali na ovakve istupe gradonačelnika Domitrovića, međutim ovakvom politikanstvu uistinu nema mjesta u ovakvim situacijama. Nadamo se da će se dobri prijedlozi uvažavati bez obzira na to tko ih predlaže i da se ubuduće zbog toga neće gubiti dragocjeno vrijeme.

S poštovanjem,

Predsjednik
GO HDZ-a Grada Ogulina
Tomislav Lipošćak, dipl.ing.