Aktualno Županija

Održana izvanredna sjednica Gradskog vijeća Grada Slunja – donesene mjere za pomoć u koronakrizi

U Slunju održana izvanredna sjednica gradskog vijeća na kojoj su donesene mjere za pomoć gospodarstvenicima i obrtnicima na slunjskom području.

U skladu s uputama o načinima održavanja sjednica predstavničkih tijela za vrijeme epidemije te utvrđenih mjera ograničavanja društvenih okupljanja i socijalnog distanciranja, koje je izdalo Ministarstva uprave, u četvrtak 26. ožujka 2020. godine održana je izvanredna sjednica Gradskog vijeća Grada Slunja putem telekonferencije.

Na dnevnom redu našle su se dvije točke i to odluka o dopuni odluke o komunalnoj naknadi te odluka o dopuni odluke o izvršenju Proračuna Grada Slunja 2020. godine.
Navednim odlukama se obveznicima plaćanja komunalne naknade za poslovni prostor i građevinsko zemljište kao i zakupnicima poslovnih prostora i javnih površina u vlasništvu Grada Slunja, koji su izravno pogođeni mjerama Nacionalnog stožera civilne zaštite te ne mogu obavljati poslovnu djelatnost, oslobađa plaćanja zakupnine te obveze plaćanja komunalne naknade za mjesec travanja, svibanj i lipanj 2020. godine.
Gradonačelnik Jure Katić pojasnio je kako je namjera odluka rasteretiti obrtnike i poduzetnike slunjskog područja za sljedeća tri mjeseca u kojima su uskraćeni obavljati posao te ukoliko mjere nadležnog stožera budu produžene, produžit će se i ove odluke. Oboje odluke Gradskog vijeće Grada Slunja jednoglasno je prihvatilo. (kaportal.hr)