Aktualno OG sada Ogulin

Antirecesijske mjere neće “izliječiti”, ali će bar ublažiti stanje

Gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović i njegova zamjenica Ivana Salopek Šumonja, koja je ujedno i načelnica Stožera za civilnu zaštitu grada Ogulina, gostovali su i danas u programu Radio Ogulina, u redovitoj emisiji “Oči u oči”.

Zadnjih nekoliko tjedana ove su emisije posvećene situaciji u našem gradu, zbog pojave koronavirusa, pa će tako biti sve do normalizacije stanja.

U današnjoj emisiji gradonačelnik Domitrović izrazio je zadovoljstvo što u gradu proteklog tjedna nije bilo novozaraženih osoba, a već sutra četvero izlazi iz samoizolacije. Gradska uprava i dalje radi sa pola ljudstva, ali nastoje da sve normalno funkcionira.

“Svi se moramo prilagoditi situaciji, srećom možemo raditi na daljinu”-istakla je Ivana Salopek Šumonja, napomenuvši da je, prvenstveno zahvaljujući medijima, situacija puno lakša nego na početku uvedenih mjera. Zadovoljna je radom svih žurnih službi i komunikaciji s njima, s čime se složio i gradonačelnik Domitrović, te im  još jednom zahvalio na obavljenom poslu i uloženom trudu.

E-propusnice su svim stožerima civilne zaštite donijele određene “glavobolje”, jer je malo građana koji koristi e-sustav, a do sad je izdano više od 300 propusnica. Nezahvalno je i teško procijeniti je li to nekome doista nužno, pa je još jednom upućen apel da se propusnice zatraže samo ako je nužno.

“Ogulin ima odlične turističke rezultate za prva 3 mjeseca i sad smo u tome zaustavljeni. Do kad će biti tako nitko ne zna, kao ni kako će se puniti proračun. Ipak, u cilju olakšanja situacije, pokrenuli smo čitav niz antirecesijskih mjera“- rekao je gradonačelnik Domitrović, koje neće “izliječiti”, ali će bar ublažiti stanje.

Napomenuo je da su prostori na gradskoj tržnici dodijeljeni OPG-ovima, te se tamo mogu svakodnevno kupiti njihovi proizvodi.

U emisiju su se i ovog puta mogli uključiti zainteresirani slušatelji, kojima su čelni ljudi grada uputili čestitke povodom Uskrsnih blagdana, ali uz poruku:Ostanite doma!