Aktualno Županija

Dramatičan pad prihoda donosi i dramatične rezove: Mandić najavio “kresanje” plaća i svih projekata i programa koji nisu sufinancirani EU novcem

– Očita je činjenica da svi, na neki način, više puta okrenu kunu prije nego što izvrše plaćanja. Naše projekcije su bile točne: s prvim setom mjera gradskom smo proračunu uskratili 6,5 milijuna kuna, sve ostalo bit će 30 milijuna kuna minus za ožujak, travanj, svibanj i lipanj. Krajem travnja, početkom svibnja uskladit ćemo sve te mjere, vidjeti njihove posljedice i biti pametniji. Svi projekti koji nisu sufinancirani iz EU sredstava su obustavljeni i neće se naći u rebalansu proračuna, također i programi. Uštede će se dogoditi na svim razinama: od naših primanja do svih programa i svih aktivnosti po svim odjelima, najavio je danas gradonačelnik Damir Mandić.

Ponovio je i da se, bez obzira na sve, sigurno neće smanjivati, već, naprotiv, povećavati iznosi za socijalni program i potpore gospodarstvu pa je tako za prvi već osiguran milijun kuna više, dok će za drugi iznos biti dva milijuna. Kako će se ta sredstva raspoređivati, Grad će dogovoriti s Obrtničkom komorom jer “obrtnici najbolje znaju što im treba”.
A sa svima u gradskom sustavu dogovara se rebalans gradskog proračuna. Sve kako bi on do kraja ove godine bio stabilan.(KAportal)