Aktualno OG sada Ogulin

Jesu li zdravo dijete pogreškom poslali u Zaraznu bolnicu? ”Proživljavamo pakao, ovo je agonija, ne mogu vam opisati”

U Plaškom kod Ogulina od koronavirusa je oboljelo jednoipolgodišnje dijete, zbog čega je zatvoren Odjel pedijatrije ogulinske bolnice na koji ga je majka dovela u ponedjeljak navečer. Bila je to vijest koju smo i mi prenijeli, ali prema posljednjim informacijama, dijete NEMA koronavirus.

Iz bolnice u Ogulinu u utorak su izvijestili da je zatvoren Odjel pedijatrije jer je majka dovela na pregled dijete koje je zaraženo koronavirusom. Majka i dijete odmah su poslani u Kliniku za infektivne bolesti ”Dr. Fran Mihaljević” u Zagrebu, gdje se nalaze peti dan.
Čini se da je u priči ipak došlo do preokreta. Naime, nakon što je utvrđena zaraza djeteta, naloženo je testiranje na koronavirus i za majku i za druge članove obitelji. Nalazi svih šestero članova obitelji pokazali su se negativnima, pa je majka zatražila testiranje i za sebe i za dijete. I ti su nalazi došli negativni. Ispričala nam je to djetetova tetka, koja tvrdi i da majka ”onu večer u ogulinskoj bolnici nije ni znala da su dijete testirali na koronavirus”.

”Išli su u bolnicu jer je djevojčica imala visoku temperaturu, dobila je injekciju i poslani su kući. Navečer su iz Karlovca javili da je mala pozitivna i odmah su ih poslali u Zagreb”, ispričala nam je tetka (podaci poznati redakciji, op. a.).

Stigli negativni nalazi

Kaže da je cijeloj obitelji odmah naložena mjera samoizolacije koje su se strogo pridržavali, a da je svima laknulo kad su stigli negativni nalazi. No tu je mami zazvonilo. ”Kako curica može biti pozitivna ako nitko drugi nije”, pitala se majka i zatražila testiranje. Kako nam je rekla sugovornica, majku nisu testirali kad je s djetetom došla u bolnicu niti su djetetu ponovili bris. Nalazi testova na zahtjev majke stigli su negativni. Danas su im ponovno uzeli bris i sad se čekaju nalazi drugog testa.

”Pakao koji proživljavamo ne mogu ni opisati. Ovo je agonija. Što su nam ljudi radili… Optužuju nas da smo druge zarazili…”, ispričala je ogorčeno. Najviše se brine da se sad u bolnici ne zaraze njezina nećakinja i šogorica. ”To je užas, u devetom je mjesecu trudnoće, tamo u izolaciji u bolnici, nema svojih stvari… Tamo imaju samo dječju WC školjku pa nuždu obavlja tako da je svi vide. Užas”, u jednom je dahu ispričala potresena žena.(dnevnik.hr)