Aktualno Županija

Svi testovi negativni: Četvrti dan zaredom u Karlovačkoj županiji nema novooboljelih, neka tako i ostane

Stožer Civilne zaštite Karlovačke županije objavio je nove podatke o stanju epidemije koronavirusa i ponovo stižu dobre vijesti.

– Već četvrti dan zaredom nemamo novooboljelih u Karlovačkoj županiji. Ukupno je i dalje 28 pozitivnih osoba, 4 je hospitalizirano dok je jedna osoba otpuštena na kućno liječenje. Sad ih na kućnom ima 16, dvije su osobe na liječenju u Zagrebu, rekla je Jelica Magdić, ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Karlovačke županije.
Kako je dodala, 76 osoba koji su bili kontakti zaraženih je pod epidemiološkim nadzorom. Od jučerašnjih 37 testiranja svi su nalazi negativni, a veseli da je negativan i ponovljeni nalaz prvotno “pozitivnog” člana Stožera. Novost je da će se dvaput dnevno transportirati uzorci za Zagreb da što prije dođemo do rezultata. Svi članovi stožera su također negativni i ne pokazuju znakove bolesti, no i dalje će prema preporuci ostati u samoizolaciji iako

– Sve druge zdravstvene ustanove rade tekuće poslove, pohvalila bi nas sve skupa i zaželjela i zamolila da ostane tako. Samo ćemo tako se uspjeti izboriti i vratiti normalnom životu, kazala je Jelica Magdić. (kaportal.hr)