Aktualno Županija

Grad i Županija prilagodili i rad i broj radnika korona uvjetima, ali građani mogu obaviti sve što trebaju

Dio zaposlenika radi uobičajeno, uz sve zaštitne mjere, dio radi od kuće, a preostali koriste godišnje

I Grad Karlovac i Karlovačka županija od pojave pandemije koronavirusa promijenili su do tad uobičajeni način rada, izravan rad sa strankama prilagodili novim uvjetima, pojačali online i komunikaciju telefonom, ali i uveli drugačiju organizaciju radnika pa u urede oni koji doista ne moraju i ne dolaze.

Sve to, potvrđuju nam, ne dozvoljavajući da „trpi” posao.
Uslijed pandemije koronavirusa rad zaposlenika Gradske uprave grada Karlovca organiziran je u dvije skupine, a broj potrebnih službenika i namještenika koji se izmjenjuju na radnom mjestu definiran je sukladno potrebama redovnog obavljanja poslova iz svog djelokruga uz odgovarajuću primjenu mjera zaštite od koronavirusa. Sukladno tome, 50 posto zaposlenika je na svojim radnim mjestima, a 50 posto na radu od kuće ili na godišnjem odmoru, navode u Gradu Karlovcu.

Dodaju da je dužnost Gradske uprave da bude pripremljena i na izvanredno djelovanje pa su tako rad i organizirali u uvjetima posebnih okolnosti, s ciljem sprječavanja širenja zaraze. Mjere zaštite provode na najvišim razinama pa se pri dolasku na posao zaposlenicima na ulazu mjeri temperatura, dezinficiraju ruke, posao obavlja uz obavezno fizičko distanciranje, osiguranu zaštitnu opremu i materijal, a vode brigu i o zaposlenicima koji su na radu od kuće.

– Grad Karlovac organizirao je rad i radno vrijeme i uredno obavljanje poslova za vrijeme epidemije sukladno odlukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, Karlovačke županije i grada Karlovca. Obustavljen je rad sa strankama na način da osobno dolaze u gradsku upravu, ali svi zahtjevi dostavljaju se elektronskim putem, emailom, telefonom ili direktno kontaktirajući određene službenike. Svi zaprimljeni zahtjevi su zaprimljeni, obrađeni i uredno vraćeni strankama. Svi procesi funkcioniraju na visokoj razini, sastanci i kolegiji se redovno održavaju putem aplikacije Microsoft Teams te nema nikakvih problema u komunikaciji, zaključuju u Gradu.

U Karlovačkoj županiji posao i zaposlenici koji ga obavljaju organizirani su različito po odjelima.

U Uredu župana stalno je devetero na radnom mjestu, a sedmero potpora Stožeru civilne zaštite. Oni čije je prisustvo na radnom mjestu neophodno, pojašnjavaju iz Županije, poput portira i administracije, osiguran je rad u smjenama uz korištenje godišnjeg odmora.
Svi ostali zaposlenici su upućeni na rad od kuće, uz povremeni dolazak na radno mjesto ovisno o potrebama posla.Rad sa strankama odvija se neometano putem pisarnice, uz poštivanje sanitarnih mjera zaštite, kažu u Županiji.

U ostalim upravnim odjelima zaposlenici rade u smjenama, uz korištenje godišnjih odmora, u nekima i od kuće, a rad sa strankama ovisi od odjela do odjela. Upravni odjel za hrvatske branitelje i zdravstvo u Karlovcu ih prima svakodnevno, baš kao i u Ogulinu, u Slunju utorkom i četvrtkom, a u Dugoj Resi samo četvrtkom.

I rad sa strankama drugih odjela organiziran je drugačije nego u Karlovcu pa ih tako ispostava Upravnog odjela za gospodarstvo u Ogulinu prima sve dane, u Dugoj Resi i Slunju srijedom, a Ozlju ponedjeljkom, no zaposlenici rade i u uredu u Karlovcu.

Upravni odjel za graditeljstvo i okoliš u Karlovcu, Ogulinu, Dugoj Resi i Slunju rade sa strankama svaki dan, premda se službenici izmjenjuju po utvrđenom rasporedu u smjenama po danima u uredu, ostalo je rad od kuće, dok u ispostavi Ozalj radi svaki dan u uredu.

U upravnom odjelu za opću upravu najčešće su u uredima matičari, pa u Karlovcu rade u smjenama, ali i iz Karlovca odlaze u matične urede u Ozlju ponedjeljkom, a Vojniću utorkom. U Dugoj Resi svaki dan radi jedan matičar, kao i u Ogulinu, dok Slunju jedan matičar radi tri dana u tjednu, drugi dva, a treći dan u Rakovici. (kaportal.hr)