Aktualno OG sada Ogulin

Stanje u Ogulinu je zadovoljavajuće

Današnje nedjeljno jutro bilo je rezervirano za još jednu on – line sjednicu Stožera civilne zaštite Ogulina, kojoj su prisustvovali predstavnici susjednih općina kao pridruženi članovi.

Naime, tijekom jučerašnjeg dana Stožer CŽ Karlovačke županije uputio je Nacionalnom stožeru prijedlog za ukidanje mjere zabrane napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj na području Karlovačke županije (kretanje bez e-propusnice). Iako je u prijedlogu Županijskog stožera navedeno da su gradovi dali suglasnost,ona će biti dostavljena danas, temeljem zaključaka Stožera civilne zaštite Ogulin.

Od operativnih ljudi Stožera moglo se čuti da je stanje u Ogulinu zadovoljavajuće. Ravnatelj bolnice Ogulin Josip Zorko istaknuo je da se tijekom narednog tjedna očekuje povratak zdravstvenog osoblja na posao nakon završnog testiranja,te otvaranje odjela pedijatrije.U tjednu pred nama očekuju se i završni negativni nalazi oboljele dvije osobe iz Ogulina koje su hospitalizirane u ožujku.

Iz Doma zdravlja Ogulin od ravnateljice Zlate Kurelac doznali smo da se od narednog vikenda ukidaju dežurstva liječnika opće prakse i stomatologa vikendom ,ali da će stomatolozi i dalje primati samo hitne pacijente.Naredna sjednica Stožera civilne zaštite Ogulin održat će se po potrebi.